ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΚΥΚΛΩΠΑΣ ΚΤΗΜΑΤΑ

Η Κύκλωπας Α.Ε είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε την πορεία της αρκετές γενιές πίσω. Ο Αργύρης Κελίδης από μικρό παιδί γνωρίζει τον κόσμο της ελιάς δίπλα στον πατέρα και την μητέρα του. Με γερά θεμέλια και άριστη γνώση που του κληροδοτήθηκαν αποφασίζει με την σύζυγό του Νίκη Κελίδου και τη δικιά τους πλέον οικογένεια να δημιουργήσουν από το 1982 το δικό τους ελαιοτριβείο. Το ελαιοτριβείο Κύκλωπας κτίζεται στη Μάκρη, μέσα σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου ,δίπλα στην σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου και την αρχαία Εγνατία οδό. Φτάνοντας στο σήμερα, η οικογένεια Κελίδη μετά από συνεχή ενημέρωση , πάθος και αγάπη καλλιεργούν πλέον 12,000 ελαιόδεντρα και 2,000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας.

Στα κτήματα Κύκλωπας τα δέντρα καλλιεργούνται με ορθολογική χρήση νερού, λιπασμάτων και φυτοπροστασίας. Ελέγχονται όλες οι φάσεις παραγωγής με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή. Στην ελαιοσυλλογή χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας δονητικά αυτοκινούμενα μηχανήματα, τα οποία μεταφέρουν τον ελαιόκαρπο σε τελάρα που αερίζονται και είναι απαλλαγμένα από πλαστικοποιητές. Ελαιοποιούνται την ίδια μέρα σε άριστες συνθήκες ελαιοποίησης, φιλτράρονται με φίλτρα χαρτιού για να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα του ελαιόλαδου κρατώντας τα χημικά χαρακτηριστικά και τα αρώματά του . Αποθηκεύονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ιδανικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου το ελαιόλαδο Κύκλωπας έχει καταφέρει να διακριθεί πολλές φορές σε απαιτητικούς διεθνείς και πανελλαδικούς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιόλαδου.

Πιο συγκεκριμένα το αγουρέλαιο Κύκλωπας πρόσφατα απέσπασε βραβείο καλύτερης γεύσης στον διεθνή διαγωνισμό great taste awards 2019. Το αγουρέλαιο αυτό είναι ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας ,ποικιλίας Μάκρης μοναδικής προσωπικότητας χάρη στο μικρόκλιμα της περιοχής κ την εδαφική δομή των κτημάτων από τα οποία συλλέγεται στα μέσα του Οκτώβρη. Χαρακτηρίζεται από φρουτώδες μεσαίας έως υψηλής έντασης με έντονη φρεσκάδα πράσινης ελιάς κ νότες πράσινης μπανάνας, αγκινάρας κ φρεσκοκομμένου χόρτου. Ελαιοποιείται σε 4-8 ώρες από τη συλλογή του σε άριστες συνθήκες ελαιοποίησης και ψυχρής έκθλιψης. Στη γεύση είναι πολύπλοκο κ ντελικάτο με μέτριας έντασης πίκρα κ πικάντικα, προτείνεται να καταναλωθεί ωμό σαν τελευταία πινελιά σε όλα σας τα πιάτα .