Οι συμπολίτες μας απαντούν!

Για την εύρεση των προϊόντων/υπηρεσιών που σας ενδιαφέρουν θα προβείτε σε έρευνα αγοράς ή θα εμπιστευτείτε πιο άμεσα ένα γνωστό για εσάς κατάστημα;
Κυριακίδου Αικατερίνη, φιλόλογος

Η αλήθεια είναι ότι εμπιστεύομαι περισσότερο συγκεκριμένα καταστήματα στο νομό μας, διότι με αυτά είμαι απολυτά ικανοποιημένη τόσο με την ποιότητα και τις τιμές όσο και με την εξυπηρέτηση. Ωστόσο τις περισσότερες φορές πριν κατασταλάξω σε κάποιο προϊόν, κάνω μια αναζήτηση στην αγορά για να μπορώ να συγκρίνω τις επιλογές μου. Άλλωστε δε μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι η βόλτα στα καταστήματα είναι για πολλούς ανθρώπους, και ειδικά για τις γυναίκες, η πιο ευχάριστη διαδικασία στον τομέα των αγορών. Σε κάθε περίπτωση τα καταστήματα και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στη Δράμα κατά τη γνώμη μου καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός.

Σύμφωνα με τη γνώμη σας, πότε υπάρχει εντονότερη αγοραστική κίνηση και για ποιους λόγους;
Δερμεντζόγλου Ιωάννης, τραπεζικός υπάλληλος

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα παραδοσιακά επικρατεί εντονότερη αγοραστική κίνηση, κυρίως λόγω δώρων προς τα παιδιά. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης δεν καταβάλλεται το δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, συνεπώς η αγοραστική κίνηση είναι γενικά μειωμένη. Από κει και πέρα, πάντα υπάρχει έντονη κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων, στα καταστήματα όπου προσφέρουν πραγματικές προσφορές (πάνω από 50%). Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της Ονειρούπολης παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα λόγω επισκεπτών σε έντονο βαθμό, κυρίως τα σαββατοκύριακα.

Σε τι ποσοστό πιστεύετε ότι η αγορά της Δράμας προσφέρει στους καταναλωτές άψογη εξυπηρέτηση, ελκυστικές τιμές και αναλλοίωτη ποιότητα;
Καστώρης Δημήτρης, δημοσιογράφος
Όταν ο εν δυνάμει καταναλωτής εισέρχεται σε ένα κατάστημα, είτε έχοντας θετική αύρα, είτε κάποιο άγχος για την εύρεση του αντικειμένου που αναζητά και εξέρχεται κρατώντας το προϊόν ή ακόμη και με άδεια χέρια κι όμως χαμογελάει, τότε δε χρειάζεται να γίνει μνεία για ποσοστά εξυπηρέτησης. Όσον αφορά τις τιμές είναι σχετικά υψηλές σε συνδυασμό με την τοπική ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς. Παρόλ’ αυτά ο καθένας μπορεί να αποκτήσει αυτό που επιθυμεί κάνοντας μία μικρή «έρευνα αγοράς». Σχετικά με την ποιότητα, τα κριτήρια είναι αρκετά. Συνήθως συμβαδίζει με την αντίστοιχη τιμή του προϊόντος. Ο πελάτης όμως γνωρίζει κατά την αγορά του αντικειμένου τη διάρκεια επικράτησης, παράτασης ή αλλοίωσης του επιλεγμένου προϊόντος.