Φουντώνουν οι φήμες για συνεργασία Toyota-Suzuki στα ηλεκτρικά

Πιθανή συνεργασία φημολογείται μεταξύ των δύο γιαπωνέζικων εταιριών, Toyota & Suzuki, για κοινό τους όφελος.

 

Είναι γνωστό πως λόγω του υψηλού κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το ενδεχόμενο συνεργασία μιας εταιρείας με μία άλλη αποτελεί μια έξυπνη κίνηση. Επ’ αυτής της βάσης φαίνεται πως κινούνται και οι δύο γιαπωνέζικες εταιρίες, Toyota & Suzuki, για κοινό τους όφελος. Μάλιστα οι φήμες ενός τέτοιου σεναρίου φουντώνουν ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα.

 

Πιο αναλυτικά, η Toyota και η Suzuki φημολογείται ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός compact ηλεκτρικού SUV που θα κυκλοφορήσει το 2025.

 

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση απορρέει από την αυξημένη εστίαση της Toyota στην ηλεκτροκίνηση και την υπάρχουσα συνεργασία της με τη Suzuki, που περιλαμβάνει την αμοιβαία μετατροπή οχημάτων και την ανταλλαγή τεχνολογίας.

 

Ο στόχος της συνεργασίας των δύων εταιρειών είναι να αξιοποιήσει την επιτυχία των μικρών ηλεκτρικών οχημάτων στην ιαπωνική αγορά, με σχέδια επέκτασης της διαθεσιμότητάς τους σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

 

Το εικαζόμενο ηλεκτρικό SUV αντλεί έμπνευση από το Toyota bZ Small Crossover Concept, το οποίο παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 ως μέρος της πλήρως ηλεκτρικής σειράς bZ (beyond zero) της Toyota.

 

Να σημειωθεί πως παραμένουν άγνωστες οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με τις διαστάσεις και τις προδιαγραφές του οχήματος, ωστόσο φημολογείται πως θα είναι compact, κινούμενο σε μέγεθος μεταξύ του Toyota Aygo X και του Toyota Yaris Cross.

 

Η χρονική στιγμή της συνεργασίας συμπίπτει με την παρουσίαση του έτοιμου για παραγωγή Suzuki eVX, αν και η παραλλαγή της Suzuki αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.