Η δραματική ταινία της Λεονόρ Σεράιγ «Ο Μικρός Αδερφός» έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους

Πρεμιέρα έκανε χθες η ταινία «Ο Μικρός Αδερφός», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Λεονόρ Σεράιγ.

 

Η ταινία «Ο Μικρός Αδερφός» από την One from the Heart, έκανε πρεμιέρα χθες, 5 Οκτωβρίου, στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λεονόρ Σεράιγ.

Η One from the Heart παρουσιάζει την ταινία της Λεονόρ Σεράιγ «Ο Μικρός Αδερφός» (Un Petit Frère – Mother and Son), η οποία έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε και στα Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, της Σεβίλλης, της Γάνδης, του Ρίο, του Δουβλίνου και στο εκλεκτικό Φεστιβάλ της Βιέννης (Viennale).

 

H πρωταγωνίστρια της ταινίας, Αναμπέλ Λενγκρόν, κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης αλλά και στο Φεστιβάλ Les Arcs, όπου η ταινία τιμήθηκε επιπλέον και με το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας για την διευθύντρια φωτογραφίας Ελέν Λουβάρ.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα στο 63o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια στο 12o Φεστιβάλ Αιγαίου.

 

Λίγα Λόγια

Η ταινία «Ο Μικρός Αδελφός» είναι ένα κοινωνικά ρεαλιστικό και συναισθηματικά γλυκόπικρο οικογενειακό δράμα, που εξελίσσεται σε χαμηλούς τόνους μπροστά από τη μικρής κλίμακας τοιχογραφία μιας μεταβατικής εποχής.

 

 

 

Υπόθεση Ταινίας «Ο Μικρός Αδερφός»

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η Ροζ, χωρισμένη μητέρα, φθάνει στη Γαλλία από την Αφρική, εγκαθίσταται στο διαμέρισμα φίλων στα προάστια του Παρισιού, μαζί με τους δύο γιους της, Ζαν και Ερνέστ. Μπροστά της βρίσκεται η ευκαιρία μιας νέας ζωής ελεύθερης από τις συμβάσεις της προηγούμενης καθημερινότητάς της, αλλά και μια σειρά από προκλήσεις για μια νέα γυναίκα με δυο παιδιά σε μια ξένη χώρα. Ο Μικρός Αδερφός αποτελεί μια ανορθόδοξη οικογενειακή -και όχι μόνο- τοιχογραφία καταγράφοντας με ελλειπτικό τρόπο τη δημιουργία μιας νέας οικογένειας, αλλά και τη διάλυσή της από το τέλος της δεκαετίας του ’80 μέχρι τις μέρες μας. Μαζί σκιαγραφεί και το πορτρέτο όχι μόνο μιας χώρας, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης, καθώς μέσα στα χρόνια εγκαταλείπει το φιλελεύθερο κοινωνικό προσωπείο για να οδηγηθεί σταδιακά στο συντηρητισμό.

 

Ταυτότητα Ταινίας

Ο Μικρός Αδερφός / Un petit frère

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Λεονόρ Σεράιγ

Φωτογραφία: Ελέν Λουβάρ

Μοντάζ: Κλεμάνς Καρέ

Πρωταγωνιστούν: Αναμπέλ Λενγκρόν, Στεφάν Μπακ, Κένζο Σαμπέν

Διάρκεια: 106 λεπτά

Έτος παραγωγής: 2022

Χώρα παραγωγής: Γαλλία

 

Οι Διαγωνισμοί

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών | Φεστιβάλ Σεβίλλης | Φεστιβάλ Γάνδης | Φεστιβάλ του Ρίο | Φεστιβάλ της Βιέννης (Viennale) | Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ Les Arcs | Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης | Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης |  Φεστιβάλ Αιγαίου