Τεστ δείχνουν ότι διορθώθηκε το πρόβλημα υπερθέρμανσης των iPhone – Όλες οι λεπτομέρειες

Διορθώθηκε το πρόβλημα υπερθέρμανσης των iPhone που τρέχουν το iOS 17.

 

Έντονα ήταν τα παράπονα των χρηστών των iPhone που τρέχουν το iOS 17, καθώς διαμαρτυρήθηκαν για υπερθέρμανση της συσκευής τους όταν χρησιμοποίησαν συγκεκριμένες εφαρμογές ή όταν το κινητό τους ήταν σε φόρτιση. Έτσι η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.0.3 που διορθώνει κάποια τρωτά σημεία στο λογισμικό αλλά, κυρίως, διορθώνει το σφάλμα που προκάλεσε την υπερθέρμανση των συγκεκριμένων μοντέλων.

 

Να σημειωθεί πως οι θερμοκρασίες των συσκευών άγγιξαν τριψήφιους βαθμούς Φάρεναιτ και βίντεο από το iPhonedo έδειξε ένα ψηφιακό θερμόμετρο να ξεπερνά τους 96 βαθμούς όταν το Instagram ήταν ανοιχτό.

 

Η Αποκατάσταση

Από ότι φαίνεται, η Apple δεν άφησε το χρόνο να περάσει και έσπευσε να διορθώσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε το εν λόγω πρόβλημα. Έτσι λοιπόν, όπως δείχνει ένα νέο βίντεο από το iPhonedo, η εταιρεία διόρθωσε πράγματι το πρόβλημα υπερθέρμανσης με την ενημέρωση iOS 17.0.3.

 

Το βίντεο δείχνει τις μειωμένες θερμοκρασίες και αποκαλύπτει ότι η Apple δεν χρειάστηκε να ρυθμίσει το chipset A17 Pro για να διορθώσει το σφάλμα, κάτι που πολλοί είχαν φοβηθεί. Αυτό αποδείχθηκε όταν δύο μονάδες iPhone 15 Pro Max πέρασαν από το Geekbench. Το ένα τηλέφωνο έτρεχε iOS 17.0.3 και το άλλο ήταν την έκδοση 17.1 beta που ήταν προγενέστερη του iOS 17.0.3. Και τα δύο τηλέφωνα είχαν παρόμοια αποτελέσματα Geekbench με βαθμολογία μονού πυρήνα 2945 και οι βαθμολογίες πολλαπλών πυρήνων 7274 και 7259, κάτι που σημαίνει ότι δεν πειράχτηκε το τσιπ.

 

Μάλιστα οι επιπλέον δοκιμές που έγιναν προκειμένου να βεβαιωθούν ότι το πρόβλημα διορθώθηκε, έδειξαν ότι το Instagram ήταν μία από τις εφαρμογές που προκάλεσαν την υπερθέρμανση του iPhone. Επομένως, ενώ το iOS 17.0.3 διορθώνει τα γενικά προβλήματα υπερθέρμανσης, η πρόσφατη ενημέρωση στην εφαρμογή iOS Instagram φροντίζει για την υπερθέρμανση που προκλήθηκε ειδικά από τη δημοφιλή εφαρμογή κοινωνικών μέσων.