«Τα Σμυρνέικα τραγούδια ποιος σου τα ΄μαθε;»: Μουσική βραδιά στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Έρχονται στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με την παράσταση «Τα Σμυρνέικα τραγούδια ποιος σου τα ΄μαθε;» ο Παντελής Θαλασσινός, η Μαριώ, ο Γιώργος Μπαγιώκης, η Έλσα Μουρατίδου και το μουσικό σχήμα “Μανεριτζήδες”.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγάλη Μικρασιατική καταστροφή και τη νέα αρχή που κλήθηκαν να κάνουν χιλιάδες Έλληνες της Ανατολής, έρχεται στη Μονή Λαζαριστών η παράσταση με τον εύγλωττο τίτλο «Τα Σμυρνέικα τραγούδια ποιος σου τα ΄μαθε;».

Στην καρδιά της δυτικής Θεσσαλονίκης, σε μία περιοχή με προσφυγικές γειτονιές που αποτέλεσαν προσφυγικό κατάλυμα για τους ανθρώπους που την απάρτιζαν και που με τα έτη εξελίχθηκε σε σύγχρονο κομμάτι μιας ζωντανής πόλης, η Μονή Λαζαριστών φιλοξενεί στην αγκαλιά της μια παράσταση ντυμένη με μουσικές, τραγούδια και χορούς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Το σύνολο της παράστασης παρουσιάζει ένα μέρος του πολιτισμού της ελληνικής Ανατολής, με μουσική και τραγούδια που παραμένουν μέχρι σήμερα ζωντανά κι ελκυστικά κομμάτια της ιστορίας.

Ο Βασίλης Κασούρας επιμελήθηκε τη μουσική και τα τραγούδια, ενώ ο Δημήτρης Σακατζής συνδύασε κείμενα, μουσικές ενότητες, χορούς και επιμελήθηκε σκηνοθετικά την παράσταση.

 

 

Πληροφορίες

  • Μουσική, Τραγούδια και Xοροί της δικής μας Ανατολής με τους: Παντελή Θαλασσινό, Μαριώ, Γιώργο Μπαγιώκη, Έλσα Μουρατίδου, το μουσικό σχήμα “ΜΑΝΕΡΙΤΖΗΔΕΣ”: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Βασίλης Κασούρας (ούτι, λαούτο & τραγούδι), Βαγγέλης Πασχαλίδης (σαντούρι & πιάνο), και οι συνεργάτες τους: Γιάννης Κολοβός (κόντρα μπάσο), Νίκος Μαγνήσαλης (κρουστά).
  • Συμμετέχει ο σύλλογος Μικρασιατών Ευκαρπίας “ΟΥΣΑΚ”
  • Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κασούρας,
  • Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σακατζής

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 27.06.2022

Ώρα: 21.30 μ.μ.

Τοποθεσία: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

 

Εισιτήρια

Προπώληση: 10€ | Ταμείο:12€ | Ανέργων, ΑΜΕΑ, -16, +70: 8€ | Ισχύουν ομαδικά εισιτήρια