Η νέα οφθαλμαπάτη στο TikTok τρέλανε τους χρήστες και έγινε αμέσως viral

Η νέα οφθαλμαπάτη στο TikTok εξαφανίζει τα χρώματα και ξετρελαίνει τους χρήστες της πλατφόρμας, συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατ. προβολές.

 

Οι οφθαλμαπάτες στα social media πάντα αρέσουν κι έχουν πάντα την τιμητική τους. Στο παρελθόν μάλιστα έχουν υπάρξει και παρόμοιες οφθαλμαπάτες που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά άνοιξαν και αντιπαραθέσεις λόγω της διαφορετικής εικόνας που αντιλαμβανόταν ο καθένας.

Αυτή τη φορά η νέα οφθαλμαπάτη στο TikTok, που έγινε σχεδόν αμέσως viral,  έχει να κάνει με τα χρώματα που αντιλαμβάνεται κάποιος βλέποντας ένα τετράγωνο, το οποίο αποτελείται από τέσσερα χρώματα (μπλε, πράσινο, κόκκινο και κίτρινο). Ο χρήστης της συγκεκριμένης πλατφόρμας και TikToker, seandoesmagic, σύμφωνα με την New York Post ήταν αυτός που ανέβασε το εν λόγω βίντεο στον λογαριασμό του, αναφέροντας πως αν κάποιος παρατηρήσει την εικόνα μετά από λίγο δεν θα μπορεί να διακρίνει τα χρώματα.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως αν κάποιος παρατηρήσει συνεχόμενα (50 δευτερόλεπτα) το κέντρο του τετραγώνου (και όχι γύρω γύρω), θα έχει ως αποτέλεσμα να πάθει «αχρωματοψία», ενώ η εικόνα πρόκειται να θολώσει.

 

Συγκεκριμένα ο TikToker seandoesmagic, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατ. προβολές, ανέφερε: «Κοιτάξτε το κέντρο της εικόνας χωρίς να ανοιγοκλείνουν συνέχεια τα μάτια», και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσετε να εστιάζετε στην εικόνα και μετά τα χρώματα θα αλλάξουν».

 

@seandoesmagic the colorblind magic optical illusion 🤭 #magictrick #opticalillusion #color ♬ original sound – Seany

 

 

Τα αποτελέσματα της οφθαλμαπάτης

Όπως και σε παρόμοιες οφθαλμαπάτες, που όλη είδαμε στο παρελθόν, έτσι και σε αυτή την περίπτωση τα σχόλια είναι πολλά και διαφορετικά. Κάποιοι είπαν πως έπεσαν θύματα μιας νέας οφθαλμαπάτης που έγινε viral, ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν πως είδαν τα χρώματα σε παστέλ αποχρώσεις και όχι σε ασπρόμαυρες, όπως τους είχε προειδοποιήσει ο seandoesmagic.