Σε δημοπρασία προς πώληση βγαίνει η Rolls Royce του Αριστοτέλη Ωνάση – Όλες οι πληροφορίες

Συναγερμός χτύπησε για τους λάτρεις των συλλεκτικών αυτοκινήτων, καθώς σε δημοπρασία πωλείται το προσωπικό αυτοκίνητο της Τζάκι και του Αριστοτέλη Ωνάση.

 

Σε δημοπρασία της «Gooding & Company» στο Pebble Beach πωλείται το προσωπικό αυτοκίνητο της Τζάκι και του Αριστοτέλη Ωνάση. Η εν λόγω λιμουζίνα, η οποία φτιάχτηκε μετά από παραγγελία του Έλληνα Μεγιστάνα της Ναυτιλίας, είναι αμάξωμα τύπου Sedanca de Ville.

Η Rolls Royce Silver Wraith Sedanca de Ville του 1952, η οποία είναι μία από τις οκτώ Silver Wraith που δημιουργήθηκαν από τον αμαξοποιό Franay, πρόκειται να βγει προς πώληση στο Pebble Beach στις 19 & 20 Αυγούστου. Να σημειωθεί πως παρά το τέλος της παραγωγής του το μοντέλο ήταν διαθέσιμο για παραγγελίες για λίγους πελάτες της μάρκας.

 

Η περίφημη λιμουζίνα Rolls Royce, σύμφωνα με τους εκτιμητές της Gooding & Company,  μπορεί να φτάσει από 140.000 ως 180.000 ευρώ τιμή που φαίνεται αρκετά χαμηλή για την ιστορία και τον πρώτο ιδιοκτήτη της.

 

Τα χαρακτηριστικά της Rolls Royce Silver Wraith του 1952

Το αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με το στυλ, την κομψότητα, την κλάση και τη χάρη της Τζάκι. Πρόκειται για λιμουζίνα δύο επιβατών, με οδηγό και το τιμόνι στην αριστερή πλευρά. Είναι θωρακισμένη (για επίθεση με περίστροφο μεγάλου διαμετρήματος) και διαθέτει όλες τις πολυτέλειες της εποχής της (μπαρ και μπουντουάρ).

Το έμβλημα της μάρκας δηλώνει και αυτό το στοιχείο της κυριαρχίας. Μάλιστα, αν κάποιος προσέξει θα δει ότι η «Spirit of Ecstasy» στο καπό είναι γονατιστή. Αξιοσημείωτο είναι πως η kneeling spirit of ecstasy, τοποθετούνταν μόνο στα αυτοκίνητα της Βασιλικής Οικογένειας.

 

Η ιστορία της λιμουζίνας

  • Ο Αριστοτέλης και η Τζάκι Ωνάση, χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο όχημα αποκλειστικά για τα ταξίδια τους από το Παρίσι στο Μόντε Κάρλο, και έμεινε στην ιδιοκτησία του Έλληνα Μεγιστάνα της Ναυτιλίας μέχρι το θάνατό του το 1975.
  • Η λιμουζίνα έχει εμφανιστεί σε πολλές φωτογραφίες των παπαράτσι να μεταφέρει όχι μόνο μέλη της οικογένειας Ωνάση αλλά και καλεσμένους της, όπως τον Ουίνστον Λέοναρντ Σπένσερ-Τσώρτσιλ.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες copyright free από την Gooding & Company (Brian Henniker)