Με 18 καταστήματα εγκαινίασε την παρουσία της στην Κέρκυρα γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Τα νησιά και όλοι οι τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής όλων των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Η ζήτηση μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε προϊόντα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Για τον λόγο αυτό πολλές είναι οι εταιρείες που θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους σε αυτές τις τοποθεσίες, τόσο για την κάλυψη των αναγκών όσο και για την άνοδο των πωλήσεων τους.

 

Σε ανάλογες κινήσεις επέκτασης των καταστημάτων της έκανε και γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», η οποία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η έναρξη όλων των καταστημάτων στην Κέρκυρα, τα οποία προέρχονται από τη συμφωνία με την εταιρεία ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. για μεταβίβαση των καταστημάτων της Κέρκυρας των εταιρειών «Γαλαξίας Α.Ε.» και «Μαρκάτο Α.Ε.» στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

 

Η εταιρεία «Μασούτης» εγκαινίασε την παρουσία της στο νησί με 18 νέα καταστήματα, τα οποία εκτός από την πόλη της Κέρκυρας καλύπτουν και το βόρειο και το νότιο τμήμα του νησιού, με το σύνολο των εργαζομένων να ανέρχεται στα 299 άτομα.

 

Εταιρεία Μασούτης

  • Ο Μασούτης είναι ελληνική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων και ποτών, που ίδρυσε ο κ. Διαμαντής Μασούτης και έχει έδρα τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης (14ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Βασιλικών) στην Ελλάδα.
  • Από άποψη συνολικού μεριδίου της αγοράς είναι ανάμεσα στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα, μαζί με την ελληνική Σκλαβενίτης και την Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος (του ομίλου Ahold Delhaize Group).
  • Το πρώτο κατάστημα της επιχείρησης ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Εν έτη 2016 αριθμούσε 261 καταστήματα, με τα 19 να είναι Cash & Carry και τα 2 οικολογικά, αριθμός που έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι και σήμερα.
  • Το προσωπικό της επιχείρησης ανέρχεται σε 6.500 εργαζόμενους.
  • Το δίκτυο καταστημάτων του καλύπτει γεωγραφικά τη Μακεδονία και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, την Αττική, τη Λαμία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο, τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Θάσο, Άνδρο και Εύβοια, καθώς και την Πάτρα από το 2020 και πλέον, ενώ με το δίκτυο δικαιόχρησης (franchising) με την επωνυμία Express Market καλύπτει όλη την Ελλάδα.