Χορτοκεφτέδες χωρίς προσθήκη τυριού

Οι χορτοκεφτέδες είναι ιδανικοί για τους χορτοφάγους και σίγουρα αν τους δοκιμάσετε κι εσείς θα τους λατρέψετε. Έχουν αξεπέραστοι γεύση και είναι μια υγιεινή πρόταση που χαρίζει πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό. Η συνταγή είμαι εύκολη και γρήγορη, κάτι που σημαίνει πως απευθύνεται σε όλους. Δοκιμάστε την!

 

Υλικά

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. σέσκουλα
  • 200 γρ. φύλλα από παντζάρια
  • 6 φύλλα από την καρδιά ενός μαρουλιού
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά, ολόκληρα
  • 2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή κύμινο
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Πριν κάνουμε το οτιδήποτε, καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τα χόρτα.
  2. Έπειτα αφαιρούμε τους μίσχους των φύλλων και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεγάλο και φαρδύ τρυπητό, τα περιχύνουμε με βραστό νερό και μόλις δούμε ότι «μαράθηκαν» λίγο, τα αφήνουμε να στραγγίσουνε.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε όλα τα χόρτα μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  5. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο ή το κύμινο και ρίχνουμε όση φρυγανιά χρειάζεται μέχρι να βεβαιωθούμε πως το μείγμα μας δεν είναι ρευστό.
  6. Στη συνέχεια πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

 

*Tips: Σερβίρετε τους χορτοκεφτέδες ζεστούς, συνοδεύοντας τους με μια σάλτσα γιαουρτιού, αρωματισμένη με άνηθο ή κάποιο άλλο μυριστικό σας αρέσει.