Προσωπικός γιατρός: Ποινές για όσους δεν εγγραφούν εγκαίρως – Αυτή είναι η διορία για τους πολίτες

Για το πρόγραμμα «Προσωπικός Γιατρός» μίλησε ο Ανάργυρος Μαριόλης, Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

 

Ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. ο Ανάργυρος Μαριόλης, μίλησε για το πρόγραμμα «Προσωπικός Γιατρός» εξηγώντας τη σπουδαιότητα του και επισημαίνοντας τις λεπτομέρειες σχετικά με την διορία που έχουν οι πολίτες ώστε να εγγραφούν εγκαίρως στο σύστημα.

Πιο αναλυτικά ο κ. Μαριόλης εξήγησε πως το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τόσο τον ασθενή, όσο και το σύστημα υγείας, καθώς για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο ατομικός ιατρικός φάκελος, παρέχοντας στον ασθενή ολοκληρωμένη ενημέρωση και φροντίδα, από έναν καθοδηγητή και σύμβουλο του πολίτη στο σύστημα υγείας.

Επισήμανε δε πως όποιος δεν έχει εγγραφεί έως την 1η Οκτωβρίου θα έχει αύξηση 10% στο κόστος για τα φάρμακα και τις εξετάσεις του. Ωστόσο ανέφερε πως «θα ζητήσουμε όμως να παραταθεί το αντικίνητρο αυτό, που στόχο έχει να εγγραφούν οι πολίτες στο νέο σύστημα».

 

Η δήλωση του Ανάργυρου Μαριόλη

«Υπάρχει δυνητικό όφελος για τον ασθενή, για τον πολίτη, για το κοινωνικό σύνολο, για το σύστημα υγείας και για την κοινωνία. Ξέρουμε τόσα χρόνια τι σημαίνει που δεν εφαρμόστηκε η πρωτοβάθμια υγεία στην χώρα μας».

«Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο ατομικός ιατρικός φάκελος, θα υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση και φροντίδα, από έναν καθοδηγητή και σύμβουλο του πολίτη στο σύστημα υγείας, για να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα στον ασθενή και προληπτικά και σε ότι αφορά την καθοδήγηση του ασθενούς για άλλες ειδικότητες ιατρών».

«Υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ήδη εγγραφεί».

«Το πιο σημαντικό, είναι η τήρηση ατομικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη. Θα υπάρχει μια σταθερή διασύνδεση του ασθενή με το σύστημα υγείας».

«Περιμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών και στην Αττική που άνοιξε η πλατφόρμα τώρα, καθώς μεσολάβησε ο Αύγουστος που ήταν μήνας διακοπών».

«Ουσιαστικά η πλήρης εφαρμογή του συστήματος θα είναι από την Πρωτοχρονιά».

«Όποιος δεν έχει εγγραφεί έως την 1η Οκτωβρίου θα έχει αύξηση 10% στο κόστος για τα φάρμακα και τις εξετάσεις του, θα ζητήσουμε όμως να παραταθεί το αντικίνητρο αυτό, που στόχο έχει να εγγραφούν οι πολίτες στο νέο σύστημα».