3 χρώματα που συνδυάζονται απόλυτα με το γκρι

Η ύπαρξη των χρωμάτων έρχεται για να δώσει έναν διαφορετικό τόνο όχι μόνο σε ένα περιβάλλον, εσωτερικό ή εξωτερικό, αλλά και στη διάθεση μας γενικότερα. Η ψυχολογία των χρωμάτων είναι σίγουρα ένα μεγάλο κεφάλαιο που μπορεί κάποιος να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες. Σε γενικές γραμμές πάντως, το κάθε χρώμα πρεσβεύει κάτι διαφορετικό, έχει την δική του προσωπικότητα και για τον λόγο αυτό δεν ταιριάζει πάντα και απόλυτα με άλλα χρώματα ή χρωματικούς τόνους.

Ένα αγαπημένο, και ολοένα και περισσότερο περιζήτητο χρώμα που επιλέγει κάποιος για να επικρατήσει στον χώρο που θέλει να διακοσμήσει, είναι το γκρι. Είναι ένα χρώμα το οποίο σίγουρα δεν έχει εποχικότητα, είναι ουδέτερο και αν συνδυαστεί σωστά μπορεί να δημιουργήσει σωστά επίπεδα, αρμονία και ισορροπία στο χώρο.

Η αισθητική του χώρου που στοχεύει στην δημιουργία ενός όμορφου οπτικού αποτελέσματος χρειάζεται χρόνο, ώστε οι επιλογές σας για τους συνδυασμούς χρωμάτων αλλά και αντικειμένων να έχουν ως τελικό αποτέλεσμα ένα λειτουργικό χώρο με σωστή ισορροπία, που να είναι ιδανικό για την δική σας καθημερινότητα και να αποπνέει στοιχεία της προσωπικότητας σας. Πειραματιστείτε!

 

Χρώματα που συνδυάζονται με το γκρι για ένα αρμονικό αποτέλεσμα

Έντονο πράσινο

Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό ιδίως σε ένα σπίτι εργένικο, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει αυτήν την επιλογή και σε ανθρώπους που βρίσκονται σε διαφορετική κατάσταση. Ο συνδυασμός αυτός αναδεικνύει την ισορροπία και σίγουρα μπορεί να επιλεχθεί από όλους. Ωστόσο, θα πρέπει να επιλεχθεί η σωστή απόχρωση του πράσινου, διότι το πράσινο θα αλλάζει τονικά ανάλογα με το φως που θα πέφτει πάνω του. Δοκιμάστε και πειραματιστείτε λοιπόν με τις πιθανές αποχρώσεις σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ώστε να επιλέξετε τον ιδανικό για εσάς τόνο.

 

 

 

Απαλό μπλε

Ο ενδιαφέρον αυτός συνδυασμός αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχει πολύ φυσικό φως. Ωστόσο, επειδή τα δύο αυτά χρώματα είναι ψυχρά θα πρέπει να συνδυαστούν προσεκτικά ώστε να μην αντικρούεται η ένταση τους. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, είναι να επιλέξουμε ένα απαλό τόνο του γκρι ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο μπλε. Συμπληρώστε τον χώρο σας με μερικά φυτά και διάφορες αποχρώσεις του ξύλου και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

 

Το χρώμα της βρώμης

Για ένα πιο ανάλαφρο και γήινο αποτέλεσμα συνδυάστε το γκρι με το μπεζ της βρώμης. Η ατμόσφαιρα θα είναι πιο χαλαρωτική, και έτσι ο χώρος θα είναι ιδανικός για χαλάρωση και ισορροπία. Ωστόσο, αν θα θέλατε να δώσετε μια έξτρα πινελιά, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα διακοσμητικό σε έντονο χρώμα ώστε να δώσετε και μια δυναμική πινελιά στο χώρο.