Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα για την επιδότηση του ρεύματος

Οι μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους ρεύματος έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές, κι όχι άδικα. Το τελευταίο διάστημα οι φουσκωμένοι λογαριασμοί δεν είναι ένα σπάνιο «φαινόμενο», αλλά μια συνηθισμένη κατάσταση που φέρνει σε ανησυχία τους καταναλωτές, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις κοστολογήσεις.

 

Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων

Από σήμερα 17/6 ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων και τη λήψη αποζημίωσης από τις επιπλέον χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Η εν λόγω δυνατότητα αφορά τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022, και ξεκινούν από 18 ευρώ και θα φτάνουν έως τα 600 ευρώ.

Η αποζημίωση που θα καταβληθεί στους αιτούντες αφορά το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές επιδοτήσεις του κράτους και πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους.

Η δυνατότητα συμπλήρωσης της αίτησης από τους ενδιαφερόμενους στην εν λόγω πλατφόρμα, θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 Ιουνίου, ενώ τα χρήματα πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

 

Δικαιούχοι της ενίσχυσης

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι:

  • Οι οικιακοί καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η ενίσχυση αφορά:

Τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων αλλά και της μισθωμένης κατοικίας των παιδιών τους που σπουδάζουν.