Από τον Σεπτέμβριο έρχεται η MG στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες

Νέα αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα θα αποκαλύψει τα αυτοκίνητά της στο κοινό, στην Mobility στο Golden Hall.

 

Την εισαγωγή και διάθεση των αυτοκινήτων MG στην ελληνική αγορά αναλαμβάνει ο Όμιλος Συγγελίδη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει το επίσημο καλωσόρισμα της MG στην Ελλάδα, σε ενημερωτική εκδήλωση για τους δημοσιογράφους. Μάλιστα η πρώτη επίσημη εμφάνιση στο Ελληνικό κοινό θα γίνει στο event MOBILITY που θα γίνει από της 14/9 στο Golden Hall.

 

Την εταιρεία θα εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο Όμιλος Συγγελίδη, ο οποίος και θα ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με τα επίσημα σημεία πώλησης και τα εξουσιοδοτημένα σημεία συντήρησης και επισκευής.

 

Ποια είναι η MG

  • Η MG είναι βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που παρήγαγε σπορ αυτοκίνητα από το 1924.
  • Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920 και έχει περάσει από διάφορες διακυμάνσεις.
  • Από το 2000 είχε ενταχθεί στον Όμιλο MG Rover και σταμάτησε την παραγωγή οχημάτων όταν η εταιρεία κατέρρευσε τον Απρίλιο του 2005.
  • Τα αυτοκίνητα με το σήμα της MG ξεκίνησαν να παράγονται και πάλι από τις 23 Μαρτίου 2007, κάτω από τη νέα ιδιοκτησία της κινεζικής Nanjing Automobile Corporation (NAC).
  • Η MG Motor, που ιδρύθηκε το 2006, πουλά κυρίως ηλεκτρικά αυτοκίνητα (με εξαίρεση το plug-in υβριδικό MG EHS) τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε διάφορες αγορές της Ευρώπης.
  • Διαθέτει μια μεγάλη γκάμα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τα ηλεκτρικά crossover και SUV, όπως είναι τα MG4, MG5 και MG ZS. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις με μπαταρίες από 46 έως 62 kWh προσφέροντας αυτονομίες έως 450 χιλιόμετρα στο πρότυπο WLTP.
  • Τέλος να σημειωθεί πως στη Γερμανία η τιμή πώλησής των αυτοκινήτων MG ξεκινά -δίχως επιδότηση- λίγο πάνω από τις 32.000 ευρώ.