Η AEGEAN ανακοίνωσε την έναρξη του νέου κύκλου Προγράμματος Υποτροφιών Εκπαίδευσης Μηχανικών Αεροσκαφών

Η AEGEAN ανακοίνωσε την έναρξη του νέου κύκλου Προγράμματος Υποτροφιών Εκπαίδευσης Μηχανικών Αεροσκαφών, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για 20 φοιτητές/τριες Μηχανικούς Αεροσκαφών.

 

Η εταιρεία AEGEAN ανακοίνωσε την έναρξη του νέου κύκλου Προγράμματος Υποτροφιών Εκπαίδευσης Μηχανικών Αεροσκαφών, που πραγματοποιεί στο πλαίσιο των δράσεων της για τη στήριξη της νέας γενιάς, την ενίσχυση των επαγγελμάτων του κλάδου και τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων, για την ανάπτυξη της αερομεταφοράς στην Ελλάδα. Το Πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για 20 φοιτητές/τριες Μηχανικούς Αεροσκαφών, ενώ η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως και τις 23 Ιουλίου.

 

Το εν λόγω Πρόγραμμα Υποτροφιών Εκπαίδευσης Υποψηφίων Μηχανικών Αεροσκαφών της AEGEAN πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη σχολή μηχανικών της Olympic Air (Olympic Air Maintenance Training Organization), για 3η φορά τον τελευταίο χρόνο και προσφέρει σε 20 υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της πλήρους εκπαίδευσής τους, για την απόκτηση του Επαγγελματικού Πτυχίου Κατηγορίας Β1.1 (Part-66 Aircraft Maintenance License), καλύπτοντας το 50% της αξίας των διδάκτρων που απαιτούνται για τη φοίτησή τους, ενώ παράλληλα διασφαλίζει και την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Οι λεπτομέρειες φοίτησης

Η φοίτηση στη σχολή ξεκινάει τον Οκτώβριο, του τρέχοντος έτους, διαρκεί 24 μήνες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε αεροσκάφη, εργαστήρια αλλά και την Τεχνική Βάση της AEGEAN από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και έμπειρα στελέχη της εταιρείας.

Οι επιτυχόντες μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης τους και την απόκτηση του πτυχίου τους, θα ενταχθούν στην οικογένεια της AEGEAN, για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην Τεχνική Βάση της εταιρείας.

 

Οι λεπτομέρειες του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα καλύπτει το 50% της αξίας των διδάκτρων, ενώ για τρεις αριστούχους αποφοίτους (με βάση τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις), προβλέπεται επιπλέον η επιστροφή του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής τους στα δίδακτρα (100%, 75% και 50% αντίστοιχα).

 

Η συμμετοχή

Όσοι νέοι-ες στοχεύουν στο να γίνουν μηχανικοί αεροσκαφών και μια καριέρα στον αεροπορικό κλάδο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 23 Ιουλίου 2023, μέσω της ειδικής φόρμας στο site της AEGEAN.