Η εξέλιξη της τεχνολογίας στο ποτήρι του καταναλωτή – Η Coca Cola λάνσαρε αναψυκτικό με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Η ανάπτυξη της τεχνίτης νοημοσύνης φαίνεται πως θα επηρεάσει και τις προτάσεις που λανσάρουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου τροφίμων και ποτών.

 

Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιανεμπόριο τροφίμων και ποτών, καθώς οι προτάσεις που λανσάρουν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο φαίνεται πως επηρεάζονται ήδη από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

 

 

Μετά το energy drink της Hell, που αναπτύχθηκε με τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης, ένα αντίστοιχο κωδικό λάνσαρε και η Coca Cola στο εξωτερικό. Η εταιρεία το αποκαλεί soda “From the Future” και είναι διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε κουτάκι και φιάλη.

 

Οι λεπτομέρειες του «Y3000»

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το νέο αναψυκτικό ονομάζεται «Y3000» (το οποίο αποτελεί ένα φουτουριστικό όνομα) και η γεύση του θυμίζει αρκετά βατόμουρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της παρασκευάστριας εταιρίας, όλα ξεκίνησαν με τους ερευνητές να συλλέγουν γευστικές προτιμήσεις από τους καταναλωτές, αναζητώντας τάσεις για να καταλάβουν τι γεύση έχει το «μέλλον». Στη συνέχεια, αυτά τα δεδομένα τροφοδοτήθηκαν σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας ένα προφίλ γεύσης. Κάπως έτσι προέκυψε ένα νέο προϊόν.

 

 

Η Coca-Cola ανέθεσε επίσης στην AI να βοηθήσει στο σχεδιασμό της συσκευασίας. Τα κουτιά απεικονίζουν μια παραλία, με νέον-μοβ ατμόσφαιρα.