Ιδέες διακόσμησης για το φοιτητικό σου σπίτι

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να δώσει έμφαση κάποιος που θέλει να οργανώσει το φοιτητικό σπίτι του, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει όλα τα αντικείμενα και έπιπλα που θα επιλέξει να είναι λειτουργικά με βάση τις ανάγκες και της απαιτήσεις της καθημερινότητας του.

Στο φοιτητικό σπίτι σίγουρα δε θα πρέπει να υπάρχουν αντικείμενα πλέον μη χρήσιμα από το πατρικό σπίτι, αλλά στη θέση τους να υπάρχουν έπιπλα και αντικείμενα που θα είναι λειτουργικά.

 

 

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες!

 

Τα ράφια

Τα ράφια σε ένα φοιτητικό σπίτι είναι απαραίτητα για την οργάνωση των βιβλίων αλλά και για τα διακοσμητικά του σπιτιού. Εκτός από τα κλασσικά ράφια, μπορεί να επενδύσει κάποιος σε μια κατασκευή ώστε να είναι 100% λειτουργική στο χώρο.

 

Σύνθεση επίπλου για την τηλεόραση

Απαραίτητη αγορά είναι και ένα σύνθετο για τη τηλεόραση στο σαλόνι. Το έπιπλο αυτό είναι και λειτουργικό αλλά μπορεί ταυτόχρονα να γεμίσει και το χώρο του σπιτιού.

 

Γραφείο με αποθηκευτικό χώρο

Το γραφείο είναι από τα σημαντικότερα έπιπλα που χρειάζεται ένας φοιτητής. Ένα γραφείο με αποθηκευτικό χώρο που διαθέτει συρτάρια ή ράφια ή και τα δύο, είναι από τις πρώτες αγορές που πρέπει να κάνει ένας φοιτητής, μιας και εκεί θα περνά αρκετό χρόνο.

 

 

Τριθέσιος καναπές-κρεβάτι

Ένας καναπές-κρεβάτι είναι πολύ καλή λύση και για την καθημερινότητα του φοιτητή αλλά βοηθάει και στη φιλοξενία της οικογένειας και των φίλων του. Είναι πολύ πιο πρακτικός από έναν απλό καναπέ και αξίζει να υπάρχει σε ένα φοιτητικό σπίτι.

 

Πολυθρόνα με σετ σκαμπό

Η προσθήκη αυτή θα ομορφύνει πολύ τον χώρο, θα αναβαθμίσει την αισθητική, κάνοντας το να δείχνει πιο γεμάτο και φιλόξενο, ενώ παράλληλα θα βοηθάει και στην ξεκούραση.

 

Τραπεζάκι

Το έπιπλο αυτό θεωρείτε βασικό για ένα σπίτι διότι αποτελεί τη βάση όπου μπορεί κάποιος να ακουμπήσει τα ποτήρια του καφέ, τα ποτά του πάρτι, τα επιτραπέζια παιχνίδια και γενικά τα μικρά αντικείμενα.

 

Τραπεζαρία και Καρέκλες

Απαραίτητα για να μπορεί να τρώει κάποιος άνετα.

 

Καθρέφτης

Ο καθρέφτης αναμφίβολα είναι χρήσιμος για να μπορούμε να επιμελούμαστε την εξωτερική μας εμφάνιση ενώ παράλληλα χαρίζει την ψευδαίσθηση ενός πιο ευρύχωρου χώρου, ειδικά αν τοποθετηθεί απέναντι από κάποιο παράθυρο.