Ηλεκτρικό SUV made in Turkey – Πότε θα ξεκινήσει να παράγεται;

Υπό συνθήκες πίεσης βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού SUV made in Turkey.

 

Η οικονομία της Τουρκίας σε συνδυασμό με το σενάριο εκλογών, είναι ένα δίκοπο μαχαίρι για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα λόγω των δημοσκοπήσεων που φέρνουν δυσοίωνες προβλέψεις, ο Ερντογάν προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί ώστε να σταθεί στην κορυφή. Μάλιστα μια από τις «σανίδες σωτηρίας» του ώστε να τονώσει την κακή κατάσταση της οικονομίας είναι η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV.

Για τον πρόεδρο Ερντογάν μάλιστα το ηλεκτρικό Togg είναι και ένα Εθνικό στοίχημα, το οποίο με βάση τις ανακοινώσεις των Τούρκων, η κανονική παραγωγή του στο καινούργιο εργοστάσιο στην πόλη Gölcük, που έχει δυναμικό 175.000 αυτοκινήτων ετησίως και θα ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές του 2023, και αυτό γιατί η έναρξη των πωλήσεών του έχει προγραμματιστεί για το 1ο εξάμηνο του 2023.

 

Η στάση του υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mustafa Varank

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank ύστερα από τις έντονες πιέσεις της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ, δήλωσε ότι με την βοήθεια του Αλάχ το εργοστάσιο θα ανοίξει τις πύλες του στις 29 Οκτωβρίου, και έπειτα θα ξεκινήσει και η παραγωγή των αυτοκινήτων.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο υπουργός Varank έβαλε στο στόχαστρο την αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο και ακόμα χειρότερα, δεν μπορεί να το πουλήσει.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για ιντερνετικές πωλήσεις, δύο εκδόσεις του μοντέλου με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και τιμές που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ξεπερνούν τα 40.000 ευρώ.