Ο Ε.Φ.Ε.Τ εντόπισε και απέσυρε από την αγορά κατεψυγμένο μπιφτέκι με Salmonella spp – Όλες οι λεπτομέρειες

Ύστερα από δειγματολογικό έλεγχο επικίνδυνο προς κατανάλωση θεωρήθηκε κατεψυγμένο μπιφτέκι κοτόπουλου γνωστού brand.

 

Επικίνδυνο προς κατανάλωση θεωρήθηκε κατεψυγμένο μπιφτέκι κοτόπουλου γνωστού brand, καθώς κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο προς κατανάλωση γι’ αυτό και ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος.

 

Πιο συγκεκριμένα, με βάση σχετική ανακοίνωση, » ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: Μπιφτέκι κοτόπουλο 140γρ κατεψυγμένο, σε συσκευασία βάρους 1Kg, με ημερομηνία κατάψυξης 08/06/2022, LOT:000-22-159-001 και ανάλωση έως 08/06/2023, που παράγεται από την βιομηχανία κρεατοσκευασμάτων «ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΕ, ΒΙΚΡΕ». Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζει τους σχετικούς ελέγχους, ενώ καλεί το καταναλωτικό κοινό που προμηθεύτηκαν το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν, καθώς είναι επικίνδυνο για την υγεία.