Στρατηγική συνεργασία PepsiCo & AQUA Carpatica – Σχέδια για επέκταση του σε αγορές παγκοσμίως

Η PepsiCo εξαγόρασε το 20% του ελληνικών συμφερόντων Aqua Carpatica. Αναμένεται να συνεχιστεί η  συνεργασία και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Το AQUA Carpatica περιλαμβάνεται πλέον στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της PepsiCo στην Ευρώπη, ενώ η συνεργασία τους  αναμένεται να επεκταθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η εταιρεία PepsiCo ανακοίνωσε και επίσημα ότι έχει προχωρήσει σε στρατηγική συμφωνία με το premium νερό AQUA Carpatica, βάσει της οποίας θα κατέχει το 20% των μετοχών του. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

 

«Η συμφωνία περιλαμβάνει το δικαίωμα διανομής του AQUA Carpatica σε Ρουμανία και Πολωνία και τη δυνατότητα επέκτασης του και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών».

 

Δήλωση του Silviu Popovici, Διευθύνων Σύμβουλου της PepsiCo Ευρώπης & του Jean Valvis, Ιδρυτή του AQUA Carpatica

«Το AQUA Carpatica, ένα νερό με εξαιρετική γεύση και σημαντική παρουσία στην αγορά, συμπληρώνει τέλεια το υπάρχον χαρτοφυλάκιο premium ποτών της PepsiCo».

 

«Είμαστε βέβαιοι ότι η σημαντική αξία του AQUA Carpatica θα έχει μεγάλη απήχηση στους πελάτες και τους καταναλωτές μας παγκοσμίως».

«Το AQUA Carpatica είναι μια μάρκα τόσο μοναδική όσο και ο τόπος προέλευσής της. Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να συνεργαστώ με την PepsiCo. Η συμφωνία αυτή, μας βοηθά να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στην Ευρώπη και να διερευνήσουμε ευκαιρίες εισόδου σε νέες αγορές. Ευκαιρίες που θα φέρουμε το AQUA Carpatica και τα οφέλη του για την υγεία, σε νέους καταναλωτές», δήλωσε ο Jean Valvis, Ιδρυτής του AQUA Carpatica.

 

 

Πληροφορίες για το  AQUA Carpatica

Οι πηγές του AQUA Carpatica, βρέθηκαν από τον Έλληνα της διασποράς (τρίτης γενιάς) από τη Σαντορίνη, κ. Γιάννη Βάλβη, ο οποίος έχει πολύπλευρη επιχειρηματική δράση.

 

Το Φυσικό Μεταλλικό νερό και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica από παρθένες πηγές στα παρθένα δάση των Καρπαθίων Ορέων παρουσιάσθηκε στην αγορά το 2010, ενώ στην Ελλάδα ήρθε πριν ένα χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι πως είναι το μόνο στον κόσμο νερό χωρίς νιτρικά (το Φυσικώς Ανθρακούχο) και με ελάχιστα (το Φυσικό Μεταλλικό νερό). Επίσης το νερό AQUA Carpatica δεν περιέχει νάτριο ενώ περιέχει φυσικούς ηλεκτρολύτες.