Ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2022 στο λιανεμπόριο

Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2022 και οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε πυρετώδης προετοιμασίες.

 

Η περίοδος των εκπτώσεων είναι μια περίοδος όπου το αγοραστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να κάνει τις αγορές του σε τιμές πολύ πιο προσιτές τιμές, συγκριτικά με την τιμολόγηση που ισχύει την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου όπου δεν έχει εκπτώσεις.

 

Η δύναμη των εκπτώσεων αναμφισβήτητα είναι μεγάλη, βοηθώντας τόσο στην ενίσχυση του εμπορικού κλάδου (ο οποίος πλήττεται το τελευταίο διάστημα λόγω της ακρίβειας των πρώτων υλών, που συνεπάγεται και σε αυξήσεις των προϊόντων, αλλά και λόγω των επιπτώσεων της υγειονομικής επιδημίας του Covid-19) όσο στην διευκόλυνση πολλών καταναλωτών ώστε να αποκτήσουν τα προϊόντα που επιθυμούν.

 

Θερινές εκπτώσεις 2022

Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στο λιανεμπόριο, που θα διαρκέσει 50 ημέρες, έως τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Πειραιώς Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου Πειραιώς: «Οι φετινές θερινές εκπτώσεις έρχονται σε μία περίοδο που, λόγω ακραίας ακρίβειας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις τις χρειάζονται περισσότερο από ποτέ για να ξεπεράσουν το «πληθωριστικό σοκ». Η διατήρηση των τιμών ρεύματος, τροφίμων και καυσίμων σε υψηλά επίπεδα έχουν αναγκάσει τη μέση ελληνική οικογένεια να περιορίσει τις αγορές της και να αλλάξει δραστικά καταναλωτικές συνήθειες. Ευελπιστούμε, λοιπόν, οι εκπτωτικές τιμές να προσεγγίσουν και να προσελκύσουν τους καταναλωτές, ώστε να λειτουργήσουν συνδυαστικά, υπέρ εισοδημάτων και τζίρου. Ο διπλός στόχος του λιανικού εμπορίου για το φετινό καλοκαίρι θα επιτευχθεί, αφενός, εάν ο τζίρος του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου κινηθεί πάνω από τον πήχη των 6 δις ευρώ και, αφετέρου, εάν η περίοδος των εκπτώσεων καταφέρει να περιορίσει τον «εθνικό πληθωρισμό» τουλάχιστον κατά 1%. Βρισκόμαστε σε μια ιδιάζουσα περίοδο, που ο πανευρωπαϊκός πληθωρισμός στο 8,6% συνεχίζει να ενισχύεται, απομυζώντας την ικμάδα των επιχειρήσεων, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών».