Έλσα Δημίου Cosmoptical – Η φροντίδα των ματιών στο κέντρο της προσοχής.

Το κατάστημα Cosmoptical της οπτικού και επιχειρηματία Έλσας Δημίου Αστεριάδη που βρίσκεται στην πόλη της Δράμας επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 22, είναι ένας χώρος που χαρακτηρίζεται για την υψηλή αισθητική και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών του. Το κατάστημα ανανεώνει τα προϊόντα του όλο το χρόνο, ενώ το προσωπικό εστιάζει συνεχώς στη διαρκή εκπαίδευση. Ανταποδίδει την εκτίμηση του κόσμου με το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει, αλλά και με τη στήριξη του στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με κάθε αγορά που πραγματοποιείται στο Cosmoptical, κάτι που τους κάνει να νιώθουν ιδιαίτερη υπερηφάνεια.

 

Έλσα είσαι απόφοιτος της σχολής οπτομετρίας. Μίλησέ μας για τη σχολή σου, τι ακριβώς πραγματεύεται.

Τελείωσα τις σπουδές μου στο IRSOO, την πιο παλιά και καταξιωμένη σχολή της Ιταλίας. Εκεί διδάσκεσαι τους μηχανισμούς της όρασης και τις δυσλειτουργίες της, ώστε να είσαι σε θέση να προτείνεις την πιο κατάλληλη λύση με βάση τις προτιμήσεις του πελάτη, καθώς και να κατασκευάζεις γυαλιά για τη διόρθωση της όρασης του. Εκπαιδεύεσαι επίσης σχετικά με τους φακούς επαφής, πώς να τους εφαρμόζεις αλλά και πώς ο ίδιος να εκπαιδεύσεις τον πελάτη να τους χειρίζεται. Όσον αφορά στην οπτομετρία, αποκτάς γνώσεις για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των διαθλαστικών σφαλμάτων της όρασης και τη βελτίωσή τους, με δραστηριότητες που δεν κάνουν χρήση φαρμάκων και επεμβατικών διαδικασιών ή διάγνωση ασθενειών.

 

 

Είχες κάποιο ερέθισμα ώστε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο αντικείμενο;

Ερέθισμα για μένα υπήρξε αρχικά η εξοικείωσή μου με το ελεύθερο επάγγελμα καθώς ο πατέρας μου ήταν κοσμηματοπώλης, αλλά και το ενδιαφέρον μου για τις επιστήμες υγείας. Το επάγγελμα του οπτικού συνδυάζει τόσο τα δύο προηγούμενα όσο και την μόδα που επίσης αγαπώ.

 

“ Πρωτεύον στόχος είναι να συζητήσουμε με τον πελάτη για να κατανοήσουμε τις ανάγκες και απαιτήσεις της καθημερινότητας του, ώστε να πετύχουμε μια μοναδική εμπειρία όρασης.”

 

Τι υπηρεσίες προσφέρετε στο κατάστημά σου;

Ασχολούμαστε με την φροντίδα της όρασης γενικότερα αλλά και την υγεία των ματιών ειδικότερα, και συγχρόνως με τη μόδα και την αισθητική. Στο κατάστημα μας υπάρχουν γυαλιά οράσεως και ηλίου για άντρες, γυναίκες και παιδιά καλύπτοντας όλο το ηλικιακό εύρος και τις ανάγκες των πελατών μας. Επίσης, μπορεί κάποιος να βρει φακούς επαφής, υγρά για φακούς, διάφορα αξεσουάρ και οτιδήποτε σχετίζεται με την φροντίδα της όρασης όπως π.χ. σταγόνες, υγρά καθαρισμού γυαλιών και πολλά ακόμη.

 

 

Ποια κριτήρια λαμβάνετε υπόψιν για να προτείνετε έναν σκελετό για γυαλιά οράσεως ή ηλίου.

Συζητάμε με τον πελάτη για να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας του, και στη συνέχεια του προτείνουμε τους κατάλληλους σκελετούς που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και το στυλ του. Αν πρόκειται για γυαλιά όρασης, ανάλογα προτείνουμε οφθαλμικούς φακούς λαμβάνοντας υπόψιν παραμέτρους όπως η ηλικία, οι ώρες χρήσης των γυαλιών, τις στάσεις αλλά και τις αποστάσεις της εργασίας του και τις δραστηριότητές του γενικότερα, ώστε να πετύχουμε μια μοναδική εμπειρία όρασης.

 

“ Θεωρώ τα γυαλιά, διαφορετικά για κάθε περίσταση ή διάθεση, το πλέον σημαντικό αξεσουάρ καθώς στέκονται στο πρόσωπό μας.”

 

Τα ποσοστά των ανθρώπων που φοράνε γυαλιά και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία έχουν αυξηθεί. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

Η καθημερινότητα των ανθρώπων είναι σίγουρα πιο απαιτητική ενώ οδηγεί σε ολοένα μικρότερη επαφή του ανθρώπου με τη φύση, κάνοντας τον να κινείται όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους. Αυτό μειώνει την ικανότητα να βλεφαρίζει σωστά, να εστιάζει μακριά και να είναι λιγότερο εκτεθειμένος στο φυσικό φως.

 

Η μόδα τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει τα γυαλιά ως αξεσουάρ για στυλ πέραν της χρήσης που προορίζονται. Ποια είναι η άποψη σου.

Τα γυαλιά είτε ηλίου είτε παθήσεως, αρχικά είναι απαραίτητα για την σωστή υγεία της όρασης μας. Σίγουρα ως αξεσουάρ μόδας αντανακλούν στο Lifestyle και την προσωπικότητά μας. Προσωπικά θεωρώ τα γυαλιά το πλέον σημαντικό αξεσουάρ, καθώς αυτά «στέκονται» στο πρόσωπό μας. Πολλά και διαφορετικά γυαλιά για κάθε περίσταση, διάθεση ή look έχουν γίνει πλέον ανάγκη!

 

 

Πολλοί φοβούνται να χρησιμοποιήσουν φακούς επαφής. Ποια είναι η δική σου άποψη.

Οι φακοί επαφής έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ. Υπάρχουν νέα υλικά που είναι πιο αεροδιαπερατά προφέροντας στο μάτι περισσότερο οξυγόνο, ενώ οι χρήση οφθαλμικών σταγόνων μπορούν να βοηθήσουν επιπλέον στην ενυδάτωση. Σαφώς η σωστή υγιεινή και η ορθή χρήση παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια κατά την χρήση τους. Στο Cosmoptical επιλέγουμε να συνεργαστούμε μόνο με αξιόπιστες φαρμακευτικές εταιρίες, διασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας ενώ δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να ενημερώσουμε για όλα αυτά τον πελάτη ώστε να νιώσει 100% ασφάλεια και σιγουριά για την αγορά του.

 

Έχεις κάποια αγαπημένη μάρκα που εσύ προσωπικά να την ξεχωρίζεις.

Στο Cosmoptical διαθέτουμε συλλογές γυαλιών κορυφαίων brands που συμβαδίζουν με τη διεθνή μόδα. Ωστόσο, μας ελκύουν ιδιαίτερα συλλογές ανεξάρτητων brands με πρωτότυπο σχεδιασμό και premium υλικά κατασκευής όπως μασίφ τιτάνιο, acetate από οργανικό βαμβάκι και άλλα υποαλλεργικά, βιοσυμβατά υλικά που έχουν εξαιρετική ποιότητα αλλά είναι σε προσιτές τιμές. Τόσο εγώ όσο και το προσωπικό του Cosmoptical ξεχωρίζουμε τα γυαλιά αυτών των εταιρειών για τη μοναδικότητά τους και την εξαιρετική εφαρμογή τους καθώς είναι χειροποίητα.

 

“Μας ελκύουν ιδιαίτερα συλλογές ανεξάρτητων brands με πρωτότυπο σχεδιασμό και premium υλικά κατασκευής.”

 

Μίλησέ μας για το e-shop του καταστήματος σου.

Το e-shop του Cosmoptical δημιουργήθηκε το 2016 στα πλαίσια της επιθυμίας μας να είμαστε πρωτοπόροι στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση στον κλάδο μας. Σύντομα καταφέραμε να έχουμε πιστούς πελάτες σε πολλά σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, κάτι που μας κάνει περήφανους και μας δίνει δύναμη ώστε να ανανεώνουμε και να εξελίσσουμε συνεχώς το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

 

 Δώσε μας μερικές συμβουλές ως οπτικός και ειδικός της όρασης.

Χρειάζεται να ελέγχουμε τακτικά τα μάτια μας στον οφθαλμίατρο, ειδικότερα οι άνω των 40 ετών, ώστε να προληφθούν ή και να θεραπευτούν διάφορες ασθένειες των ματιών. Ακολουθώντας γενικότερα έναν υγιή τρόπο ζωής ενισχύουμε τη σωστή λειτουργία της όρασης μας. Να φροντίζουμε η διατροφή μας να είναι πλούσια σε ψάρια, φρούτα και λαχανικά και να διακόψουμε ή να μειώσουμε το κάπνισμα καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Να περνάμε περισσότερο χρόνο στην ύπαιθρο, στο φυσικό φως, ώστε να μειωθεί ο χρόνος στους κλειστούς χώρους και μπροστά στις οθόνες, και φυσικά να προστατεύουμε τα μάτια μας όλο το χρόνο από τη βλαβερή ακτινοβολία που προκαλεί πρόωρη γήρανση των ματιών με κατάλληλα ποιοτικά γυαλιά.

 

 


Store | Cosmoptical

City | Δράμα

Address | Μ. Αλεξάνδρου 22

Contact | 25210 26622

Fb | Cosmoptical

Insta | cosmoptical