Νίνα Γρηγοριάδου – Η θέληση και η γνώση είναι δύναμη.

Μία γυναίκα με όνειρα και θάρρος, η κ. Νίνα Γρηγοριάδου κρατά στα χέρια της τα μυστικά μιας πετυχημένης γυναίκας. Η αγάπη της για την κομμωτική δεν σταματάει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού αποτελέσματος, αλλά συνεχίζει να εξελίσσεται και να εισέρχεται δυναμικά και στον χώρο της εκπαίδευσης. Ικανή, ετοιμόλογη, με μεγάλη εμπειρία και ερεθίσματα από όλο τον κόσμο, κάνουν τα εφόδια της κ. Νίνας Γρηγοριάδου ικανά ώστε να σταθεί απέναντι από τους μαθητές και να τους μεταδώσει όχι μόνο γνώσεις, αλλά και να τους βοηθήσει να χτίσουν την προσωπικότητα τους.

 

κ. Γρηγοριάδου, θα ήθελα να συνεχίσετε τη φράση «Η κομμωτική είναι για εμένα…»

Είναι τα πάντα! Είναι η κινητήρια δύναμη μου. Για μένα η κομμωτική είναι μία σειρά πραγμάτων ενωμένα. Προσωπικά αποτελεί και τρόπο έκφρασης, λόγο ύπαρξης. Βάζω όλη μου την ενέργεια και όλη μου τη φαντασία. Σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου.

 

“Για μένα η κομμωτική είναι μία σειρά πραγμάτων ενωμένα.”

 

Πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στον κλάδο;

Δραστηριοποιούμαι στον κλάδο 24 χρόνια για τα οποία είμαι πολύ υπερήφανη τόσο για την προσφορά μου όσο και για αυτά που εγώ έχω εισπράξει μέσω της ευχαρίστησης που βλέπω στο πρόσωπο των πελατών μου. Το 2005 άνοιξα το δικό μου κατάστημα στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, που ήταν ένας στόχος ζωής. Ένας στόχος που υλοποιήθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι και σήμερα. Είμαι πολύ υπερήφανη για όσα έχω πετύχει στα χρόνια δραστηριοποίησης μου.

 

 

Υπάρχουν στιγμές που έχετε ξεχωρίσει στα τόσα χρόνια επαφής σας με το επάγγελμα;

Είναι τόσες πολλές αυτές οι στιγμές που δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός. Έχει διαφορετικές απαιτήσεις, διαφορετικές ανάγκες και εκπέμπει διαφορετικά συναισθήματα. Κάθε ημέρα είναι μία καινούργια αρχή και μία πρόκληση για να κάνω ένα βήμα παραπάνω.

 

Υπήρξε κάποιος παράγοντας που σας έκανε να επιλέξετε αυτό το επάγγελμα;

Η αφετηρία για να συνειδητοποιήσω ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο κλάδο ξεκινά από την παιδική μου ηλικία. Tο παιχνίδι και η ενασχόλησή μου με το δημιουργικό κομμάτι χτενίσματος αλλά και κουρέματος πάνω στις κούκλες μου, ήτανε αυτό που μου κέντριζε από πάντα το ενδιαφέρον και έχτισε σιγά-σιγά και την θέλησή μου ώστε να ασχοληθώ με την κομμωτική. Αυτό φυσικά εξελίχθηκε με τα χρόνια και καθόρισε την πορεία μου για την οποία νιώθω τυχερή. Δεν εκπλήρωσα μόνο ένα παιδικό μου όνειρο αλλά και ένα εφηβικό και ενήλικο όνειρό μου, και αυτό είναι υπέροχο. Ποτέ δεν υπήρξε κάτι που να αποσπάσει την προσοχή μου από την ενασχόληση μου με την κομμωτική.

 

 

κ. Γρηγοριάδου, μιλήστε μας για την εκπαίδευση σας.

Για μένα το κομμάτι των εκπαιδευτικών εφοδίων είναι το παν! Αφού τελείωσα τη σχολή κομμωτικής τέχνης ΟΑΕΔ Δράμας κατάλαβα γρήγορα ότι το επάγγελμα μας χρειάζεται συνεχής εξέλιξη. Έτσι άρχισα να επενδύω στα σεμινάρια και την εξέλιξη μου. Παρακολούθησα παρά πολλά σεμινάρια εντός Ελλάδος. Στη συνέχεια ένιωσα την ανάγκη για μεγαλύτερη εξέλιξη και έτσι άνοιξε ένας καινούργιος κύκλος στην ζωή μου στην Ακαδημία του  Georgiy Κot όπου εκπαιδεύτηκα στα βραδινά, νυφικά και διαγωνιστικά χτενίσματα. Και αν με ρωτάς για παρακάτω…ναι σίγουρα θα επενδύω στη γνώση. Είναι σπουδαίο από ένα θεμέλιο να χτίζεις ένα πελώριο «οίκημα».

 

Η δουλειά σας είναι απαιτητική και δύσκολη. Από πού αντλείτε δύναμη ώστε να ανταπεξέλθετε;

Από την ίδια την ζωή αντλώ δύναμη. Προσφέρω στους πελάτες κάτι παραπάνω από ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Κάθε άνθρωπος, κάθε ημέρα για μένα είναι και μια εμπειρία. Διοχετεύω την ενέργεια μου σε αυτό που προσφέρω. Έτσι ο κάθε πελάτης έχει και ένα κομμάτι της ενέργειας μου πάνω του. Και είναι υπέροχο να βλέπεις χαμόγελα και αίσθημα ικανοποίησης. Αυτή είναι η δύναμη  μου…πολυμορφική και απόλυτη. Ικανή να με κάνει να περνώ πολλές ώρες δουλεύοντας, ικανή να ερεθίζει τη φαντασία μου για νέα δημιουργία και εξέλιξη.

 

“Το κομμάτι της εκπαίδευσης ήρθε για να ολοκληρώσει το υπόλοιπο κομμάτι μου και δίνω πολύ μεγάλη βάση σε αυτό.”

 

Ποια είναι η θέση σας απέναντι στον ανταγωνισμό;

Σίγουρα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στον κλάδο, ωστόσο θεωρώ ότι η ύπαρξη του υγιούς ανταγωνισμού έχει και ευεργετικές επιδράσεις, τόσο στον καλλιτέχνη όσο και στην πορεία της επιχείρησης. Κάθε επαγγελματίας έχει τη δική του ματιά και φαντασία και αυτό πρέπει να το βλέπουμε, διότι η άποψη του θα επηρεάσει θετικά και εμάς ώστε να πάρουμε νέες ιδέες και να τις εξελίξουμε. Οπότε θεωρώ ότι ένας υγιής ανταγωνισμός έχει πολλά να προσφέρει. Πάντα πρέπει να βλέπουμε και τις δυο όψεις ενός θέματος και να επικεντρωνόμαστε στα θετικά. Μας κάνει αν μη τι άλλο και καλύτερους ανθρώπους.

 

Έχετε συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς. Πως πήρατε την απόφαση να περάσετε στο διαγωνιστικό κομμάτι; Μιλήστε μας για αυτό.

Η πρώτη μου επαφή με το διαγωνιστικό κομμάτι ήταν το 2011. Ήταν πρόκληση για μένα και ήθελα να δω τα όρια μου γι’ αυτό και πήρα μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς στην Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, κατακτώντας μετάλλια και τίτλους. Θεωρώ ότι ένας διαγωνισμός σου μαθαίνει άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα τα όρια σου, τη σημαντικότητα της ταχύτητας και των δεξιοτήτων, τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουνε ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε μετέπειτα  να ασχοληθώ και περαιτέρω με το διαγωνιστικό κομμάτι, αυτή τη φορά ως εκπαιδεύτρια. Πλέον είμαι προπονήτρια και νιώθω πολύ όμορφα με αυτό, διότι από τη θέση αυτή μπορώ να διαιρέσω τη σκέψη μου και τις γνώσεις μου, και να της προσφέρω στα παιδιά. Το κομμάτι της εκπαίδευσης ήρθε για να ολοκληρώσει το υπόλοιπο κομμάτι μου και δίνω πολύ μεγάλη βάση σε αυτό.

 

“Η γνώση δεν φέρνει μόνο το επαγγελματικό αποτέλεσμα στα μαλλιά του πελάτη μας, αλλά χτίζει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του επαγγελματία.”

 

Πώς νιώθετε που πλέον έχετε περάσει στον χώρο της εκπαίδευσης και διαμορφώνετε τις βάσεις για τους επαγγελματίες;

Το να είναι κάποιος εκπαιδευτής είναι μεγάλη ευθύνη. Προϋποθέτει γνώσεις και εμπειρία. Η καθημερινή μου τριβή με το επάγγελμα με βοήθησε ώστε να αποκτήσω τα εφόδια για να διδάξω. Φυσικά η μεταδοτικότητα παίζει μεγάλο ρόλο διότι μέσω αυτής θα μεταδοθεί η γνώση. Μου αρέσει που οι μαθητές μου δίνουν τη δυνατότητα να σταθώ μπροστά τους και να τους βοηθήσω να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

 

Πόσο σημαντικό είναι ο επαγγελματίας κομμωτής να επενδύει σε σεμινάρια;

Όπως είπα και πιο πάνω, πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει κάποιος να επενδύσει στην γνώση. Η γνώση δεν φέρνει μόνο το επαγγελματικό αποτέλεσμα στα μαλλιά του πελάτη μας, αλλά χτίζει και ένα κομμάτι του χαρακτήρα του επαγγελματία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο κομμωτής έτσι αναπτύσσει την δική του προσωπική αισθητική αλλά και την αυτοπεποίθησή του, και όλα αυτά είναι που τον κάνουν πιο δημιουργικό. Οπότε θα παρότρυνα όλους όσους θέλουνε να πάνε τον εαυτό τους ένα βήμα παρακάτω να κάνουνε αυτή την επένδυση.

 

Είστε ένας άνθρωπος που θέτει στόχους και τους πραγματοποιεί. Θα θέλατε να μας αποκαλύψετε κάτι από τα μελλοντικά σας σχέδια;

Οι στόχοι πρέπει να εξομολογούνται αφού έχουν δρομολογηθεί ώστε να υλοποιηθούν. Άλλωστε πάντα πρέπει να κρατάμε κάποια πράγματα για τον εαυτό μας. Προς το παρόν αυτό που θέλω να πω είναι ότι νιώθω πολύ υπερήφανη που οι στόχοι που είχα βάλει έχουν πραγματοποιηθεί, και αυτό μου δίνει την δύναμη και την αυτοπεποίθηση να βάλω ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Έρχονται πολλά και όμορφα.

 

 


Store | N-Grigo

City | Δράμα

Address | Άγιος Αθανάσιος

Contact | 25210 68009

Fb | N-Grigo

Insta | ngrigo_hairstudio