93χρονη από τις ΗΠΑ κατάφερε να επισκεφθεί και τα 63 εθνικά πάρκα μέσα σε 8 χρόνια!

Η 93χρονη Joy Ryan απέδειξε πως ποτέ δεν είναι αργά για να εκπληρώνει κάποιος τους στόχους του…

 

Η 93χρονη Joy Ryan από τις ΗΠΑ κατάφερε, μαζί με τον εγγονό της, να δει και τα 63 εθνικά πάρκα της χώρας, μέσα στα τελευταία 8 χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι κράτησε οκτώ χρόνια και τώρα, στα 93 της, η Joy Ryan έχει δει και τα 63 πάρκα, με την τελεία να μπαίνει στο Εθνικό Πάρκο της Αμερικανικής Σαμόα.

 

Έκανε πεζοπορία και ράφτινγκ

Όπως εξομολογήθηκε ο Brad Ryan: «Όταν έμαθα ότι δεν είχε δει ποτέ τη μεγάλη άγρια φύση της Αμερικής – ερήμους, βουνά, ωκεανούς, ό,τι άλλο θέλετε – σκέφτηκα ότι αυτό ήταν κάτι που θα με στοίχειωνε αν δεν παρενέβαινα κατά κάποιον τρόπο».

 

Έτσι, το μεγάλο τους ταξίδι ξεκίνησε από τα Great Smoky Mountains, ενώ στην συνέχεια του χρόνου κατάφεραν να δουν όλες τις φημισμένες τοποθεσίες στο Yosemite, το Grand Canyon, το Redwoods κ.α. Το ταξίδι έλαβε τέλος στην Αμερικανική Σαμόα, και αξιοσημείωτο είναι πως παρά την ηλικία της, η Grandma Joy ήταν σε θέση να κάνει πεζοπορία και ράφτινγκ σε ορμητικά νερά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AARP (@aarp)

 

Σε δήλωση του ο εγγονός της τολμηρής Joy Ryan είχε πει:

«Είναι περίπου 10.800 χιλιόμετρα από εκεί που ζούμε, στο Οχάιο. Είναι το μοναδικό Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ που βρίσκεται νοτίως του Ισημερινού. Μακριά στον Νότιο Ειρηνικό. Είναι μεγάλο ταξίδι, αλλά είχαμε ενθουσιασμό να πάμε. Μπορούμε να απολαύσουμε την παραλία, μπορούμε να χαρούμε τον όμορφο τροπικό παράδεισο. Αλλά όπως μάθαμε από τους φύλακες που εργάζονται εκεί, η Αμερικανική Σαμόα είναι μια νησιωτική κοινότητα με βαθιές ρίζες στην οικογένεια. Και νομίζω ότι υπάρχει λίγη ποιητική ομορφιά να τελειώσουμε το ταξίδι εκεί».

 

Οι δύο τους, γιαγιά και εγγονός, μοιράστηκαν στον λογαριασμό του ταξιδιού της Grandma Joy στο Instagram φωτογραφία τους μπροστά από την 63η πινακίδα, και στη γιαγιά δόθηκε από τους φύλακες των πάρκων πιστοποιητικό ότι έχει επισκεφθεί όλα τα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ.

 

Αν και ο γύρος τους στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε, η Joy Ryan και ο Brad Ryan δεν έχουν χορτάσει ταξίδι· έχουν βάλει στο μάτι την Κένυα…