Αυτός είναι ο πιο μεγάλος οδικός κόμβος στον κόσμο! – Έχει 5 επίπεδα, 20 ράμπες και 8 κατευθύνσεις

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες από τον πιο εντυπωσιακό οδικό κόμβο στον κόσμο, ο οποίος είναι πολυεπίπεδος, έχει 20 ράμπες και 8 κατευθύνσεις!

 

Ο εντυπωσιακός οδικός κόμβος μετά από εφτά χρόνια κατασκευής και πέντε χρόνια σχεδιασμού ολοκληρώθηκε το 2017, και όπως είναι αναμενόμενο θεωρείται κατά κάποιο τρόπο ένα αρχιτεκτονικό θαύμα. Στην αρχή ωστόσο υπήρξαν πολλές ανησυχίες ως προς την πολυπλοκότητα του, ωστόσο ο επικεφαλής σχεδιαστής επιμένει ότι οι όποιες ανησυχίες είναι αβάσιμες.

Ο οδικός κόμβος Huangjuewan στο Τσονγκίνγκ στην Κίνα διαθέτει 20 ράμπες που διαπλέκονται σε πέντε επίπεδα, συνδέουν τρεις μεγάλους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και έχει 8 κατευθύνσεις!

Οι πρώτες φωτογραφίες από το εντυπωσιακό έργο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο πριν από μερικά χρόνια, προκαλώντας σοκ, δέος, έκπληξη αλλά και…ανησυχία σε όσους αντίκρυζαν την όψη του.

Να σημειωθεί ωστόσο, πως παρά τους ισχυρισμούς των σχεδιαστών της ότι φαίνεται πολύ πιο περίπλοκος από ότι πραγματικά είναι, πολλοί αναρωτιόντουσαν πώς στην ευχή θα μπορούσαν οι λιγότερο έμπειροι οδηγοί να βρουν το δρόμο τους με τόσες πολλές ράμπες και λωρίδες.

Μάλιστα, το σχόλιο ενός οδηγού όταν πρωτοείδε τον δαιδαλώδη αυτό οδικό κόμβο ήταν: «Θα πρέπει να κάνεις τον γύρο ολόκληρης της πόλης αν πάρεις τη λάθος ράμπα». Αρκετοί ήταν και εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν τα συστήματα GPS θα μπορούσαν να βοηθήσουν, λαμβάνοντας υπόψη τα πέντε κάθετα επίπεδα στα οποία είναι τοποθετημένες οι ράμπες.

 

 

Ο εμπνευστής

Ο εμπνευστής του έργου αυτού είναι ο Liu Bangjun, ο οποίος σε δήλωση του στην People’s Daily ανέφερε ότι οι 20 ράμπες ήταν απαραίτητες για να διευκολύνουν την πλοήγηση. Επειδή συνδέει τρεις αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας καθώς και άλλους περιφερειακούς δρόμους, οι σχεδιαστές έλαβαν υπόψη τους το ανθρώπινο λάθος και πρόσθεσαν επιπλέον ράμπες για να βοηθήσουν τους οδηγούς να στρίψουν πιο γρήγορα.

 

Ο Liu διευκρίνισε πως σε περίπτωση που επιλέξουν λάθος λωρίδα, οι οδηγοί έχουν επιλογή εξόδου μέσα σε 10 λεπτά και οι οδικές πινακίδες είναι πολύ ορατές, οπότε παρόλο που οι ράμπες πηγαίνουν προς οκτώ διαφορετικές κατευθύνσεις, οι οδηγοί δεν πρέπει να ανησυχούν πολύ.

 

 

 

Αξιοσημείωτο είναι πως στην Κίνα υπάρχουν πολλοί δαιδαλώδεις οδικοί κόμβοι, με έναν από αυτούς να έχει 18 διαφορετικές ράμπες και ύψος 37 μέτρων!