Απάντηση Οικονόμου στην ωμή παρέμβαση του Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντά στην ωμή παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας.

 

Ο Γιάννης Οικονόμου βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία και από τις 13 Αυγούστου 2021, υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, δε διστάζει να δώσει μια νέα ηχηρή απάντηση στις προκλητικές κινήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταϊγίπ Έρντογαν.

Εκπροσωπώντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Οικονόμου έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, μέσα από τον σταθμό του ΣΚΑΙ, σχετικά με την αδιανόητη δήλωση του Τούρκου προέδρου στον ελληνικό λαό να «δώσει ένα μάθημα, μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες».

 

«Είναι απολύτως προφανές ότι η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα, κάνει τον κ. Ερντογάν να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα και να ξεπερνά κάθε όριο».

 

Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου: «Επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Είναι απολύτως φυσικό ο κ. Ερντογάν να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που σημειώνει επιτυχίες για την πατρίδα, με μια κυβέρνηση που δυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που εδραιώνει τη θέση μας ως παράγοντα σταθερότητας, είναι φυσικό να ενοχλείται με έναν πρωθυπουργό που έχει ανεβάσει την εκπροσώπηση της χώρας σε άλλα στάνταρ, που τον χειροκροτούσε όρθιο το Κογκρέσο, που συναντά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που υπογράφει μεγάλες συμφωνίες, που μεγαλώνει την επικράτεια με τις συμφωνίες που υπογράφει για ΑΟΖ, που έχει καταστήσει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα στα Βαλκάνια με κρίσιμες ενεργειακές συμμαχίες, είναι κατανοητό να είναι δυσαρεστημένος που η κυβέρνηση εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας».

 

Ενώ πρόσθεσε: «Αυτή τη στεναχώρια του ο κ. Ερντογάν ας την κρατήσει για τον εαυτό του. Η ελληνική κοινωνία έχει την ωριμότητα και την ιστορική γνώση να κλείνει τα αυτιά της στις απίστευτες προκλήσεις. Όσο και να ενοχλείται ο κ. Ερντογάν, θα συνεχίσουμε . Οι επιτυχίες της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη είναι επιτυχίες της πατρίδας, σηκώνουν την Ελλάδα ψηλότερα, σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα. Όσο εξοργίζεται ο κ. Ερντογάν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσουν προς την κατεύθυνση αυτή».

 

«Η πατρίδα μας δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας»

 

Αξιοσημείωτο είναι πως χθες κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν πως με τη δήλωσή του αυτή, ο Ταγίπ Ερντογάν συνιστά ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα.