Δηλώσεις Κικίλια για τις φωτιές: «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας αναλυτικά για το θέμα.

 

Η πύρινη λαίλαπα τα τελευταία 24ωρα καίει μεγάλες εκτάσεις της χώρας, με την Πολιτική Προστασία να σημάνει κόκκινο συναγερμό. Μάλιστα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, το βράδυ της Δευτέρας 17/7 προχώρησε σε δηλώσεις επί του θέματος αναφέροντας πως: «Είπε από αμέλεια, είτε από εγκληματική αμέλεια, είτε από εμπρησμό είχαμε 81 δασικές πυρκαγιές».

 

«Πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε»

 

Ο υπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε ότι στις 4 μεγάλες πυρκαγιές επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 οχήματα, ενώ από αέρος 23 αεροπλάνα και 18 ελικόπτερα.

 

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των θυμάτων των πυρκαγιών ο υπουργός δήλωσε πως οι «αποζημιώσεις θα γίνουν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

 

Από τις δηλώσεις έγινε γνωστό ότι οι Αρχές προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών που πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. «Πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε», είπε ο ίδιος και τόνισε ότι «ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους πυροσβέστες τους εθελοντές και όσους βοήθησαν στην κατάσβεση.