Δημοσιεύτηκε βίντεο του Πριγκόζιν που μιλούσε για τις απειλές κατά της ζωής του – Όλες οι λεπτομέρειες

Βίντεο που επιβεβαιώνει τις φήμες περί απειλής της ζωής του αρχηγού της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα, ήρθε στη δημοσιότητα.

 

Πριν λίγες ημέρες τη ζωή του έχασε ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, με τις φήμες να φουντώνουν περί στημένης δολοφονίας. Ωστόσο τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί, με τα σενάρια να είναι πολλά. Ωστόσο στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο ο Γεβγκένι Πριγκόζιν φαίνεται να μιλά για τις απειλές και την ασφάλειά του, λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα.

 

Συγκεκριμένα στο σύντομο διάρκειας βίντεο ο Πριγκόζιν δηλώνει πως: «Για εκείνους που συζητάνε αν ζω ή αν είμαι νεκρός, πώς τα πάω–τώρα είναι σαββατοκύριακο, το δεύτερο μισό του Αυγούστου 2023, είμαι στην Αφρική». Το βίντεο ανάρτησε το κανάλι Grey Zone Telegram, το οποίο συνδέεται με την οργάνωση Wagner.

 

Στην συνέχεια ο Πριγκόζιν κάνοντας -ταυτόχρονα- μια κίνηση με το χέρι του, είπε:

 

«Επομένως γι’ αυτούς που τους αρέσει να συζητάνε για την εξόντωσή μου ή για την ιδιωτική μου ζωή, πόσα λεφτά βγάζω ή οτιδήποτε άλλο, όλα καλά».

 

 

Να σημειωθεί πως τόσο η στολή παραλλαγής και το καπέλο που φορούσε ο Πριγκόζιν, όσο και το ρολόι στο δεξί του χέρι ταιριάζουν με την εμφάνισή του σε ένα βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 21 Αυγούστου, που επίσης ισχυρίζεται ότι τραβήχτηκε στην Αφρική.

 

Η αναφορά του Πριγκόζιν σε «σαββατοκύριακο» αφήνει να εννοηθεί ότι το τελευταίο βίντεο πρέπει να γυρίστηκε στις 19 ή στις 20 Αυγούστου, μόλις τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν από το αεροπορικό δυστύχημα βορείως της Μόσχας, στις 23 Αυγούστου, κατά το οποίο ο ίδιος και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της οργάνωσής του και σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν.

 

Τα σχόλια που διατυπώνει στο βίντεο δείχνουν ότι είχε αντιληφθεί πως κινδύνευε η ζωή του.

 

Τέλος, επειδή το βίντεο τραβήχτηκε μέσα από ένα κινούμενο όχημα, το Reuters δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει την ακριβή τοποθεσία ή την ημερομηνία λήψης του.