Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: «Αναμένουν σταθερό φορολογικό σύστημα οι επιχειρήσεις»

Σε δηλώσεις πέρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου 2023 και την ανάδειξη αυτοδύναμης Κυβέρνησης.

 

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, στις 25 Ιουνίου 2023, και της ανάδειξη αυτοδύναμης Kυβέρνησης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς έκανε δηλώσεις σχετικά με το φορολογικό σύστημα που αναμένουν οι επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Το κρίσιμο ζήτημα της επόμενης ημέρας, είναι να γίνει πράξη το αίτημα της κοινωνίας και της επιχειρηματικής κοινότητας για μια σταθερή διακυβέρνηση, που θα κάνει τις απαραίτητες τομές που έχει ανάγκη η χώρα μας.

 

Προσδοκούμε ένα ξεκάθαρο, απλό, σταθερό φορολογικό σύστημα με ορίζοντα σταθερότητας στις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, με περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και κατάργηση παράλογων φόρων που εναντιώνονται στην επιχειρηματικότητα και στους συνεπείς φορολογούμενους. Αντίστοιχα, αναμένουμε νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να τονωθεί η απασχόληση και η ανταγωνιστικότητα.

 

Πρόσθετα, αναγκαία είναι η τόνωση της ρευστότητας ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που ταλανίζουν χρόνια το επιχειρείν, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, αλλά και να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα, ώστε εργαζόμενοι και εργοδότες να αποκτήσουν τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται.

 

Σε αυτή την προσπάθεια οι θεσμοθετημένοι φορείς της αγοράς προσδοκούν να διαδραματίσουν τον ρόλο που τους αναλογεί και αναμένουν από την Πολιτεία να κληθούν σε γόνιμο διάλογο.

 

Προσδοκούμε από την Κυβέρνηση να φανεί αντάξια των προσδοκιών των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των απαιτήσεων της περιόδου που διανύουμε».