Ελληνική Λύση: Πρόταση νόμου για τις νέες ταυτότητες – «Να υπάρξει σχετική νομοθετική παρέμβαση και ρύθμιση, ώστε να παρέχεται στον πολίτη η ελευθερία επιλογής»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μαζί με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για τη μη υποχρεωτική προσθήκη ηλεκτρονικού κυκλώματος (RFID τσιπ) στις νέες ταυτότητες.

 

«Να υπάρξει σχετική νομοθετική παρέμβαση και ρύθμιση, ώστε να παρέχεται στον πολίτη η ελευθερία επιλογής»

 

Έντονη η αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τις νέες ταυτότητες. Μάλιστα ο ίδιος μαζί με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για τη μη υποχρεωτική προσθήκη ηλεκτρονικού κυκλώματος (RFID τσιπ) στις νέες ταυτότητες.

 

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων στην πρόταση νόμου «υπάρχει ο κίνδυνος αξιοποίησης από τρίτους, κρίσιμων προσωπικών δεδομένων σε βάρος της ελευθερίας και της ζωής του ανθρώπου».

 

 

Ακόμα, εκφράζεται η αντίθεση του κόμματος «στην ανάθεση του όλου έργου σε ιδιωτική εταιρία και όχι σε δημόσια υπηρεσία, η οποία εταιρία», όπως αναφέρεται, «προφανώς και θα έχει τη δυνατότητα να μπορεί να διαβάζει αυτά τα δεδομένα ή να τοποθετήσει στο τσίπ άγνωστα στοιχεία».

Επιπλέον στην πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή υποστηρίζεται επίσης ότι «με ευκολία διάφοροι χάκερ θα μπορούν να παρέμβουν σε αυτά τα ηλεκτρονικά κυκλώματα (τσιπ) και να αποσπούν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί, με κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, ως σημείο εντοπισμού του ατόμου που θα το φέρει μαζί του, και ενδέχεται είτε η κυβέρνηση της ΝΔ, είτε η ανάδοχος ιδιωτική εταιρεία, να προσθέσουν στο ηλεκτρονικό κύκλωμα της ταυτότητας κρυφά στοιχεία, σε βάρος του ατόμου και των ελευθεριών του».

 

Η Πρόταση της Ελληνικής Λύσης

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, μαζί με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα εν μέσω της πρότασης νόμου που κατέθεσε στη Βουλή προτείνει: «να υπάρξει σχετική νομοθετική παρέμβαση και ρύθμιση, ώστε να παρέχεται στον πολίτη η ελευθερία επιλογής και να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει να φέρει στην αστυνομική του ταυτότητα αυτό το ηλεκτρονικό κύκλωμα» καθώς και «να εναπόκειται στην ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου η αναγραφή ή μη του θρησκεύματός του στις νέες ταυτότητες».