Επίθεση από drones-καμικάζι καταγγέλλει το Κίεβο – Ήχησαν οι σειρήνες στην Ουκρανική πρωτεύουσα

Drone καμικάζι επιτέθηκαν στο Κίεβο σκορπώντας το φόβο και τον πανικό. Ήχησαν οι σειρήνες για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους να βρούνε καταφύγιο.

 

Επίθεση από drones-καμικάζι καταγγέλλει το Κίεβο, μετά τις τρεις ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν γύρω στις 6.30 το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα, σκορπώντας τον φόβο σε όλη την πόλη.  Οι αρχές καλούν τους πολίτες να μείνουν μέσα στα καταφύγια και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις για την ασφάλεια τους.

 

Οι λεπτομέρειες

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 6.30 το πρωί, ο οποίες σημειώθηκαν κοντά στο κέντρο του Κιέβου, και συγκεκριμένα  στην περιοχή Σεβτσένκιβ. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι σειρήνες που προειδοποιούσαν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο. Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στόχος της επίθεσης ήταν η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo.

 

 

Την επίθεση επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Αντρίι Γέρμακ, ο οποίος δήλωσε σε ανάρτηση στο Telegram: «Χρειαζόμαστε περισσότερα συστήματα αεράμυνας και το συντομότερο δυνατό. Δεν έχουμε χρόνο για καθυστερήσεις. Χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα για να υπερασπιστούμε τους ουρανούς μας και να καταστρέψουμε τον εχθρό. Έτσι θα γίνει».

 

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ουκρανικού στρατού, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με drones-καμικάζι, καθώς όπως επισήμαναν τα όπλα αυτά είναι φθηνότερα και λιγότερο εξελιγμένα από τους πυραύλους, αλλά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στο να προκαλούν ζημιές σε στόχους στο έδαφος. Τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 μπορούν να βρίσκονται στον αέρα για αρκετές ώρες και να κάνουν κύκλους πάνω από πιθανούς στόχους πριν πλήξουν εχθρικά στρατεύματα, οπλικά συστήματα ή κτίρια και εκραγούν κατά την πρόσκρουση.

 

Τί δήλωσε ο Μαξίμ Μαρτσένκο

Ο κυβερνήτης της Οδησσού, δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή του κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέρριψε drones-καμικάζι, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

 

Μάλιστα έγραψε στο Telegram: «Τη νύχτα, έξι εχθρικά drones-καμικάζι καταστράφηκαν στον ουρανό πάνω από την Οδησσό από μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας. Το πρωί οι κατακτητές εξαπέλυσαν ρουκέτα στην περιοχή με πύραυλο Kh-59. Έχει καταστρέψει σημείο υποδομής. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα».