Η πόλη Σεντζέν στην Κίνα προετοιμάζεται για την έλευση του τυφώνα Σάολα – Ετοιμάζουν τα καταφύγια

Πόλη Σεντζέν της Κίνας «θωρακίζεται» ενόψει της έλευσης του τυφώνα Σάολα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, που προειδοποίησε πως ο «σούπερ τυφώνας» Σάολα ενδέχεται να φέρει «σφοδρή καταιγίδα» στη μεγαλούπολη. Έτσι, η πόλη των 17,7 εκατομμυρίων κατοίκων αποφάσισε να «κλείσουν τα γραφεία, τα εμπορικά καταστήματα και οι αγορές από τις 16:00 (σ.σ. τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας)» ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή για «διακοπή της λειτουργίας των συγκοινωνιών από τις 19:00 [14:00]».

Για την ασφάλεια των πολιτών, οι αρμόδιες Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ διαβεβαίωσαν πως θα ανοίξουν όλα τα διαθέσιμα καταφύγια. Στα πλαίσια της προστασίας, όπως ήταν αναμενόμενο, αποφασίστηκε και η αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

 

 

 

Οι λεπτομέρειες

Σύμφωνα με την κινεζική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, ο τυφώνας Σάολα αναμένεται να φθάσει στο έδαφος της νότιας Κίνας το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου [τοπικές ώρες], κατά μήκος των ακτών της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

 

Νωρίτερα, οι αρχές στο διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν επίσης πως θα έκλειναν το χρηματιστήριο και τα σχολεία, ενώ θα ακυρώνονταν τόσο οι αφίξεις όσο και οι αναχωρήσεις αεροσκαφών λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου.

 

Τέλος, επίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως η ταχύτητα του ανέμου ανερχόταν στα 205 χιλιόμετρα την ώρα όταν απείχε κάπου 230 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Χονγκ Κονγκ, περί τις 08:00 [03:00 ώρα Ελλάδας].