Κολομβία: Οι Αρχές έκαψαν 1,5 τόνο μαριχουάνας – Ανησυχία των κατοίκων

Οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν σε πόλη της Κολομβίας να κάψουν πάνω από 1,5 τόνο μαριχουάνας, προκαλώντας μεγάλο πανικό στους κατοίκους. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή μετέφεραν τον καπνό πάνω από την πόλη, με τους κατοίκους αρχικά να νομίζουν πως πρόκειται για πυρκαγιά.

 

Αντιδράσεις των κατοίκων

Το σενάριο της πυρκαγιάς διέψευσε το Γραφείο Δημάρχου του Bellο, ενώ επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για κάψιμο από την Αστυνομία, τον Στρατό, τους Πυροσβέστες και την Εισαγγελία, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εν λόγω επιχείρηση.

 

 

 

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για μεγάλη ποσότητα καπνού, ενώ κάποιοι κατέγραψαν σε βίντεο το περιστατικό. Πολλοί βεβαίως ήταν εκείνοι που μίλησαν για τις «επιπτώσεις της έντονης μυρωδιάς που προκλήθηκε από την καύση του παραισθησιογόνου, ενώ αναρωτήθηκαν: «Πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι ότι είναι το ιδανικό μέρος για να το κάνεις αυτό;»

 

Άτομο στο Twitter έγραψε: «Αρκετά διαμερίσματα έπρεπε να εκκενωθούν εξαιτίας αυτού του μικρού αστείου. Κάποιος πρέπει να απαντήσει για αυτή την κακή απόφαση».

 

 

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία της κοιλάδας Aburra, οι κατασχέσεις του υλικού έγιναν την περασμένη εβδομάδα μέσω δύο διαδικασιών, και η κατασχεθείσα μαριχουάνα επρόκειτο να δοσολογηθεί και να διανεμηθεί στη γειτονιά El Mirador, στο Bello.