Μαρινάκης απαντά στην αντιπολίτευση για τις φωτιές: «Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπαράθεση» – Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προανήγγειλε συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τις φωτιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα.

 

«Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό “ακτιβισμό»

 

Εν όψη των καταστροφικών πυρκαγιών που αντιμετωπίζει σύσσωμη η χώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προανήγγειλε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το εν λόγω ζήτημα. Μάλιστα σε δήλωση του και απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης, σημειώνει πως: «Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό “ακτιβισμό».

 

Ο ίδιος εξέφρασε τη «θλίψη» της κυβέρνησης για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο, αναφέροντας πως «παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία».

 

Αναλυτικά, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο. Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία», και πρόσθεσε λέγοντας πως «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές. Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών».

 

Στην συνέχεια του λόγου του και σε μια κίνηση απάντησης προς την αντιπολίτευση η οποία εξαπολύει βέλη προς την κυβέρνηση, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως «την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό “ακτιβισμό”. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού». Τέλος, τόνισε πως: «Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά».