Μία αρκούδα «παρέλυσε» το αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Το έσκασε από κλουβί σε αεροσκάφος και προκάλεσε πανικό (!)

Αρκούδα δραπέτευσε στο αμπάρι ενός ιρακινού αεροσκάφους που αναχωρούσε, προκαλώντας πανικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

 

Σοκαρισμένο ήταν ολόκληρο το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, καθώς αρκούδα δραπέτευσε στο αμπάρι ενός ιρακινού αεροσκάφους που αναχωρούσε. Οι δε επιβάτες όταν ενημερώθηκαν ότι αιτία για τις καθυστερήσεις, ήταν μια αρκούδα έμειναν…άφωνοι!

 

Το αεροπλάνο της Iraqi Airways είχε προορισμό τη Βαγδάτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες καθυστέρησε κατά μία ώρα λόγω του περιστατικού. Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν, ενώ η αρκούδα ναρκώθηκε και απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο.

 

Για το εν λόγω συμβάν ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός του Ιράκ, ο οποίος και διέταξε έρευνα για το συμβάν, ώστε να πέσει φως στην υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες.

 

Το βίντεο δείχνει την αρκούδα που δραπέτευσε

Στο μεταξύ το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βίντεο με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους να ζητά συγγνώμη από τις επιβάτες για την καθυστέρηση της απογείωσης λόγω της απόδρασης της αρκούδας από το κλουβί της στο χώρο των αποσκευών.

 

Όσον αφορά την στάση της αεροπορικής εταιρείας Iraqi Airways, οι εκπρόσωποι της δήλωσαν πως η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για την απόδραση της αρκούδας, σημειώνοντας ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους συνεργάστηκε με τις Αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έστειλαν ειδικούς για να τιθασεύσουν το ζώο.

 

Το αεροσκάφος μετέφερε την αρκούδα στη Βαγδάτη

Η αεροπορική εταιρεία Iraqi Airways, σύμφωνα με το Euronews, υποστήριξε ότι το αεροσκάφος μετέφερε την αρκούδα από τη Βαγδάτη στο Ντουμπάι, αλλά ένα άτομο που μιλά στο επίμαχο βίντεο, έχει διαφορετική γνώμη λέγοντας ότι το αεροπλάνο καθυστέρησε κατά μία ώρα να αναχωρήσει για την ιρακινή πρωτεύουσα κι ότι ζητήθηκε από τους επιβάτες να αποβιβαστούν μέχρις ότου διευθετηθεί το ζήτημα.

 

Το γεγονός αρνήθηκαν να σχολιάσουν οι υπεύθυνοι του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, του πλέον πολυσύχναστου στον πλανήτη -με περίπου 1.100 αφίξεις και αναχωρήσεις ημερησίως.

 

Τελικά, αξιωματούχος του ιρακινού αερομεταφορέα, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, επιβεβαίωσε ότι προορισμός της αρκούδας ήταν όντως η Βαγδάτη, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη της.

 

Πώς βρέθηκε η αρκούδα στο χώρο αποσκευών αεροσκάφους;

Τα τελευταία χρόνια έχουν υιοθετήσει τη συνήθεια να αποκτούν σαρκοβόρα ζώα ως κατοικίδια αρκετοί πλούσιοι Ιρακινοί, ιδιαίτερα στη Βαγδάτη.