Παγκόσμιο δέος με τις φωτογραφίες από το James Webb – Τι ανακάλυψε

Το σύμπαν μας «μιλά». Παγκόσμια «γιορτή» για τις απίστευτες εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb.

Το James Webb αποτελεί τον επιστημονικό διάδοχο των διαστημικών τηλεσκοπίων Hubble και Spitzer. Έχει καταφέρει να δει πιο μακρυά και πιο λεπτομερώς το σύμπαν, επιτρέποντας τον επιστημονικό κόσμο αν εντοπίσει, μελετήσει και αναλύσει τα ευρήματά του.

Οι φωτογραφίες που έχουν αποκαλυφθεί πραγματικά κόβουν την ανάσα! Απεικονίζονται ουράνια σώματα που βρίσκονται απόσταση χιλιάδων ετών από τη Γη και είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να τα δούμε κυριολεκτικά.

 

 

Σύμφωνα με τη Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, βρισκόμαστε στην αρχή της νέας εποχής για την αστρονομία, καθώς οι δυνατότητες που αποκαλύπτονται με τη χρήση του James Webb είναι πάρα πολλές.

Το εγχείρημα αυτό αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας των NASA με την ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία) και την CSA (Καναδική Διαστημική Υπηρεσία).

 

Συνταρακτική ανακάλυψη

Το τηλεσκόπιο όχι μόνο μας έδωσε απερίγραπτες εικόνες του σύμπαντος αλλά και εντόπισε στοιχεία που υπάρχουν στα ουράνια σώματα. Έτσι λοιπόν κατέγραψε την ευδιάκριτη υπογραφή του νερού, μαζί με ενδείξεις για σύννεφα και ομίχλη, στην ατμόσφαιρα που περιβάλλει έναν καυτό, υπερμεγέθη πλανήτη – γίγαντα αερίου σε τροχιά γύρω από ένα μακρινό άστρο που μοιάζει με τον Ήλιο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

Έκτακτο live video πραγματοποίησε ο Astronio εχθές το βράδυ προς τιμήν των νέων ανακαλύψεων, θέλοντας να εξηγήσει και να παρουσιάσει τα φαινόμενα και σώματα που αποτυπώνονται στο υλικό που μας έχει δοθεί από το James Webb.

Δείτε το βίντεο παρακάτω: