Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2022;

Πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά πρόκειται να γίνει η ανακοίνωση των βάσεων 2022.

 

Αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2022 στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, γνωστοποίησε πως οι βάσεις θα ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή 29/7, υπογραμμίζοντας πως για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τα τελικά αποτελέσματα εντός του Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

 

Συγκεκριμένα η υπουργός δήλωσε: «Είμαστε στην τελική ευθεία για την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι βάσεις 2022 θα ανακοινωθούν εντός του μήνα, δηλαδή εντός της εβδομάδος», ενώ πρόσθεσε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια φέτος, από σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου, της οικογένειας για τον καλύτερο προγραμματισμό όλων και ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας είναι για ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

 

Να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Κεραμέως, θα μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό τους, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.