Πρεμιέρα Ευαγγελάτου: Χαμός on air με τον δικηγόρο των «νταήδων» της Κρήτης – «Πάρτε μια ανάσα»

Πρεμιέρα με εντάσεις έκανε ο Νίκος Ευαγγελάτος χθες Τετάρτη 24/8. Αφορμή στάθηκε η έντονη λογομαχία με τον δικηγόρο του 38χρονου Κρητικού, κ. Διονύση Βέρρα.

 

Έντονη λογομαχία είχε ο κεντρικός παρουσιαστής του «Live News» κ. Νίκος Ευαγγελάτος, με τον δικηγόρο των «νταήδων» της Κρήτης, κ. Διονύση Βέρρα, την ημέρα της πρεμιέρας την εκπομπής για την φετινή σεζόν.

 

Πιο αναλυτικά, αφού προβλήθηκε το βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό με τους δυο Κρητικούς και τους Γερμανούς τουρίστες, στην συνέχεια μίλησε ο δικηγόρος του 38χρονου Κρητικού κατηγορούμενου. Ο δικηγόρος κ. Διονύσης Βέρρας αρχικά αναφέρθηκε στο βίντεο που είναι στοιχείο της δικογραφίας, αλλά βρέθηκε στα χέρια των δημοσιογράφων, και στην συνέχεια μίλησε για την υπόθεση.

 

Δηλώσεις του δικηγόρου Διονύση Βέρρα

«Κατ’ αρχήν έχετε ένα θέμα, έχετε ένα βίντεο το οποίο παίζετε, το οποίο δεν είχαμε εμείς στα χέρια μας. Είναι και νομικής και ηθικής τάξεως. Το πώς έχει έρθει στα χέρια σας δεν με απασχολεί, δεν με ενδιαφέρει, μην φαντάζεστε πως αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό όμως τουλάχιστον είναι παράνομος. Ο τρόπος που έχει περιέλθει σ’ εσάς. Από πού μέχρι πού βίντεο της δικογραφίας που καλά-καλά δεν τα έχει πάρει η υπεράσπιση, δεν τα έχει δει, τα έχετε εσείς. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Όχι μόνο εσείς, όλα τα δίκτυα».

 

Μεταξύ άλλων τόνισε ο κ. Βέρρας: «Ένα αυτό. Δεύτερο, τα προσωπικά δεδομένα τα έχετε κάνει σουρωτήρι. Κι όχι μόνο αυτό, εμφανίζετε και ανθρώπους, άλλους, εικόνες άλλων κατηγορουμένων, και τις συσχετίζετε με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο που πλημμεληματικώς διώκεται και δεν είναι καν κρατούμενος. Αυτό δεν με απασχολεί τώρα, θα το δει αυτός με τον δικό του τον δικηγόρο όταν θα έρθει η ώρα. Πάντως αυτές οι εικόνες που εμφανίζετε δεν σχετίζονται με κανέναν κατηγορούμενο, για τα όπλα κι όλα αυτά τα πράγματα. Τώρα, ποιος πήγε, ποιο νοσηρό μυαλό, ποιο ανόητο πλάσμα πήγε κι έβαλε αυτές τις φωτογραφίες και σας τις έχει πασάρει-κατά το κοινώς λεγόμενο- και τις εμφανίζετε ότι συσχετίζονται με παραβατική στο παρελθόν συμπεριφορά αυτών, θα τα βρείτε αργότερα. Εμένα δεν με απασχολεί τώρα. Έχει νόημα το ποινικό μητρώο του οποιουδήποτε, αν υπάρχει ποινικό μητρώο να παίζεται στις τηλεοράσεις; Θεωρείται αυτή τη στιγμή κράτος ευνομούμενο αυτό; Όταν επιτρέπει στα ΜΜΕ να παίζουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του καθενός; Αν είναι αυτά. Γιατί μπορεί να μην είναι και αυτά…».

 

Έριξε τους τόνους ο Νίκος Ευαγγελάτος

Ο Νίκος Ευαγγελάτος, στη συνέχεια, για να ρίξει τους τόνους και να μετριάσει την φόρτιση είπε: «Κύριε Βέρρα για να μην είναι μονόλογος, πάρτε μια ανάσα. Κύριε Βέρρα σας βλέπω πολύ φορτισμένο, ελάτε να κάνουμε συζήτηση».

 

Ο δικηγόρος τότε απάντησε: «Σας βλέπω κι εγώ, ότι έχετε κάνει… έχετε βγάλει μια απόφαση, τρόπον τινά».

 

Ο κ. Ευαγγελάτος στην συνέχεια τοποθετήθηκε λέγοντας: «Να μην είναι μονόλογος, επειδή βάλατε επιχειρήματα, να δώσω μίαν απάντηση. Πρώτα απ’ όλα να πω ότι, το βίντεο αυτό είναι μια δουλειά δημοσιογραφική. Δηλαδή οι συνάδελφοί μου, από πολλά κανάλια και από το Mega βεβαίως, έκαναν ρεπορτάζ και βρήκαν το βίντεο αυτό από την κάμερα ασφαλείας. Είναι μια πρακτική που ακολουθείται παγκοσμίως και βεβαίως στην Ελλάδα…».