Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι πληγέντες της Θεσσαλίας – Στρέφονται κατά του δημοσίου και παντός υπευθύνου για αποζημιώσεις

Μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη κάνουν οι οικογένειες θυμάτων –από την κακοκαιρία Daniel– στη Θεσσαλία. Σημαντική η επεξήγηση του ποινικολόγου, κ. Προυσανίδης, επί του θέματος.

 

Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι πληγέντες της Θεσσαλίας που έχασαν τις περιουσίες και τους και τους ανθρώπους τους στις φονικές πλημμύρες, και στρέφονται κατά του δημοσίου και παντός υπευθύνου για αποζημιώσεις προκειμένου να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και φυσικά για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

 

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους άρχισαν ήδη να στρέφονται κατά των αρμόδιων φορέων, υποβάλλοντας μια σειρά μηνύσεων κατά του δημοσίου και κατά παντός υπευθύνου για παραλείψεις στην κακοκαιρία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας οικογένειας, με δυο θύματα που πνίγηκαν μέσα στο σπίτι τους στον Παλαμά της Καρδίτσας, η οποία έχει ήδη υποβάλλει αγωγή.

 

 

Την εν λόγω κατάσταση σχολίασε και ο διακεκριμένος ποινικολόγος κ. Προυσανίδης ο οποίος μέσω του λόγου του εξήγησε πως: «Όταν πρόκειται για ανθρώπινη ζωή, μπορούν να κάνουν αγωγή για ψυχική οδύνη εναντίον των παραλείψεων και των παραμελειών του κράτους. Εγώ έχω λάβει ήδη τέτοια εντολή και θα στραφούμε κατά των αρμόδιων φορέων. Συγκεκριμένα, έκαναν αγωγή τα παιδιά μίας γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της από πνιγμό στο ίδιο της το σπίτι».

 

«Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αστρίτσα, στον Παλαμά, όπου το νερό είχε φτάσει στο 1,90 με τους δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από την κακοκαιρία».