Σφοδρή κριτική Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση για τα γεγονότα στον Έβρο: «Η τακτική που επελέγη είναι η μετάθεση της συζήτησης, ώστε να κρυφτούν οι ευθύνες της Πολιτείας»

Για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τον Έβρο μίλησε υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

 

Πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Έβρου εν όψη των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή. Μάλιστα η ίδια της μίλησε για έναν «επικίνδυνο παρακρατικό μηχανισμό από αυτόκλητους σερίφηδες που δρουν στον Έβρο».

 

 

Πιο αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε πως: «Η έξαρση της ακροδεξιάς βίας ενθαρρύνεται απολύτως συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που επιχειρεί να στρέψει τον δημόσιο διάλογο μακριά από τις ευθύνες της για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα επί έντεκα ημέρες. Οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του υπουργού Κικίλια, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί “υβριδικού πολέμου”, η ξενοφοβική υστερία που επιχειρούν να επιβάλουν στον δημόσιο διάλογο, όχι μόνο νομιμοποιεί την ακροδεξιά βία στον Έβρο τώρα, αλλά δίνει άλλοθι σε κατάφωρα παράνομες ενέργειες στο μέλλον και αλλού», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «δεν υπάρχει τίποτε το πρωτότυπο στην επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση: όπως σε όλες τις προηγούμενες περιστάσεις, έτσι και τώρα η τακτική που επελέγη είναι η μετάθεση της συζήτησης, ώστε να κρυφτούν οι ευθύνες της Πολιτείας».