Σπύρος Μπιμπίλας: Τον μηνύει ιστοσελίδα για προσβολή της Παναγίας – Η απάντηση του ηθοποιού

Ενημερωτική σελίδα εκκλησιαστικών θεμάτων ανακοίνωσε πως θα κινηθεί επί της νομικής οδού κατά του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα.

 

Επί της νομικής οδού πρόκειται να κινηθεί η ενημερωτική σελίδα εκκλησιαστικών θεμάτων «ekklisiaonline» κατά του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα.

 

Τι συνέβη

Αιτία για την αντίδραση της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας ήταν η ανάρτηση που έκανε ο ηθοποιός στο Facebook, στην οποία σχετίζει την Παναγία με μια μετανάστρια που κρατάει ένα μωρό. Συγκεκριμένα η ανάρτηση έγραφε:

«Αυτή η φωτογραφία που είναι το αληθινό Δράμα του Ανθρώπου θα μας στοιχειώσει!!! Και ο Δυτικός κι ο άλλος κόσμος θα πρέπει να ντρεπόμαστε για το αίσχος που ανήμποροι σαν θεατές παρακολουθούμε! Κατά τα άλλα αύριο ας γιορτάσουν οι ορθόδοξοι την καλή Παναγιά!!!! Αλήθεια αυτή η μάνα που κρατάει το νεκρό της παιδί τι Παναγία είναι?»

 

Η στάση της ιστοσελίδας

Μετά την κοινοποίηση της ανάρτησης του ηθοποιού και προέδρου της ΣΕΗ, κ. Σπύρου Μπιμπίλα, η ιστοσελίδα ekklisiaonline ανέφερε: «Μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, την πιο ιερή ημέρα της Ορθοδοξίας, την οποία τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας επέλεξε να διασπείρει το μίσος και τον ρατσισμό εις βάρος των Ορθοδόξων με απαράδεκτες αναφορές, οι οποίες διχάζουν και στοχοποιούν μια συνεχώς διωκόμενη κοινωνική ομάδα».

 

Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στην εφημερίδα “On Time” και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου, πήρε θέση και τοποθετήθηκε για τις αντιδράσεις που προέκυψαν, λέγοντας: «Εγώ διασπείρω την αγάπη η οποία πρέπει να είναι μεταξύ όλων των ανθρώπων ασχέτως του αν ανήκουν σε άλλη φυλή, χρώμα, σεξουαλική τοποθέτηση κ.α. Αν δεν καταλαβαίνουν, δε με ενδιαφέρουν καθόλου. Αν προσβάλλονται δε με αφορά. Το διάβασα και εγώ και δεν απάντησα, δε χρειάζεται να μπω στη διαδικασία να τους απαντήσω. Αν χρειαστεί θα πάμε στα δικαστήρια και θα δικαιωθώ. Όταν δεν προσβάλλεις δε μπορούν να σου λένε ότι προσβάλλεις. Εγώ διαφημίζω την αγάπη όπως έκανε και ο Χριστός. Έχουν σοβαρό πρόβλημα αν νομίζουν ότι διαβάλλω την αγάπη».