Τοποθέτηση του Τσιτσιπά για τον Τζόκοβιτς: «πηγαίνει με τους δικούς του κανόνες…». (video)

Μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε ο διεθνής φήμης Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, αναφέρθηκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στην απόφασή του να πάει ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη ενόψει του επερχόμενου Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, βρέθηκε και εκείνος στο επίκεντρο σχετικά για το ζήτημα του εμβολιασμού και δέχθηκε κριτική για το ότι είχε αποφασίσει να καθυστερήσει να το κάνει. Ωστόσο, ο ίδιος εμβολιάστηκε κανονικά με το μονοδοσικό Johnson & Johnson και συμμετέχει χωρίς κανένα πρόβλημα στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, το οποίο ξεκινάει την Δευτέρα 17/1 στη Μελβούρνη, και ο οποίος κληρώθηκε να διαγωνιστεί με τον Σουηδό Μάικλ Ίμερ στον πρώτο γύρο του Australian Open.

Σε συνέντευξή του στο wion, και μιλώντας σε δημοσιογράφο από την Ινδία, ρωτήθηκε για το ζήτημα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος περιμένει την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, για το αν θα απελαθεί από την χώρα ή όχι.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σίγουρα πηγαίνει με τους δικούς του κανόνες και κάνει κάτι που οι περισσότεροι τενίστες δεν έχουν τα κότσια να το κάνουν, ειδικά μετά τα κριτήρια εισόδου στη χώρα για τους τενίστες. Κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα ακολουθούσαν τους κανόνες που μας έδωσαν».

Επίσης πρόσθεσε: «Θέλει θράσος να το κάνεις και να βάλεις σε ρίσκο την συμμετοχή σου. Δεν είναι πολλοί αυτοί που θα το τολμούσαν. Εγώ επέλεξα να πάω και να είμαι 100% έτοιμος για οτιδήποτε θα ερχόταν. Δεν ήθελα να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Για τον Νόβακ δούλεψε αλλιώς. Αυτό δε σημαίνει πως εγώ έκανα το σωστό κι αυτός το λάθος. Ο καθένας έχει τη δική του οπτική».

Ενώ συμπλήρωσε: «Υπάρχουν δύο πλευρές. Η μία πλευρά είναι ότι κάθε παίκτης έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα στατιστικά το 97% των παικτών έκαναν αυτό που έπρεπε για να μπουν στην Αυστραλία, ακολουθώντας το πρωτόκολλο με πειθαρχεία. Η άλλη είναι αυτή που δεν θέλουν να πάνε με τους κανόνες που έθεσε η Tennis Australia. Μια μειοψηφία που επέλεξε τον δικό της δρόμο, κάνοντας την πλειοψηφία να αισθάνεται χαζή».

 

 

Τέλος, ο γνωστός τενίστας ρωτήθηκε σχετικά με τον τελικό του Roland Garros μετά την ήττα του με 3-2 από τον Τζόκοβιτς, αν και είχε προηγηθεί με 2-0 σετ: «Μου έμαθε πολλά αυτή η ήττα. Ότι δεν πρέπει να παίζω τόσο πολύ αμυντικά και ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι πολύ, γιατί αυτό μπορεί να σου κοστίσει».