Ξεκίνησε η δημοπράτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό – Όλες οι λεπτομέρειες

Ξεκίνησε και επίσημα η έναρξη της δημοπράτησης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

 

Ξεκίνησε και επίσημα η έναρξη της δημοπράτησης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

 

Ήδη τα τεύχη της δημοπράτησης έχουν κοινοποιηθεί, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι και επίσημα ξεκινάει ο διαγωνισμός για την ποδοσφαιρική αρένα του τριφυλλιού.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου και τρεις μέρες αργότερα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό αναμένεται να συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι όμιλοι της χώρας, ενώ μένει να δούμε  αν θα συμμετέχουν και εταιρείες εκτός συνόρων.

 

Το έργο

Το κόστος της ποδοσφαιρικής αρένας αναμένεται να φτάσει τα 123 εκατ. ευρώ μαζί με ΦΠΑ με τα χρήματα αυτά να καλύπτονται, τα 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα 8 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει και ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των συνοδών έργων, αλλά και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Στόχος είναι το γήπεδο να έχει ολοκληρωθεί το 2026, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την σεζόν 2026-2027.