Υποστηρίζει πληρωμές με QR code για τηλέφωνα χωρίς NFC το Google Wallet

Το Google Wallet θέλοντας να διευκολύνει τους χρήστες να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες σε τοποθεσίες και με συσκευές που δεν υποστηρίζουν NFC, προσθέτει υποστήριξη για πληρωμές με QR code.

 

Με τη νέα αυτή δυνατότητα των πληρωμών με QR code, οι χρήστες μπορούν απλώς να σαρώσουν έναν κωδικό που εμφανίζεται από τον έμπορο με την κάμερα του τηλεφώνου τους και η πληρωμή θα ολοκληρώνεται αυτόματα.

 

Το γεγονός της νέας δυνατότητας ανακοινώθηκε από την Google μέσω μιας ανάρτησης στο blog που στοχεύει ειδικά τη διάσκεψη Google για τη Βραζιλία. Η επέκταση των ψηφιακών πληρωμών στη χώρα αναφέρθηκε ως μία από τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έτσι, οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουν τον νέο τρόπο πληρωμής θα είναι οι Βραζιλιάνοι που χρησιμοποιούν το Google Wallet.

 

Γιατί στη Βραζιλία;

Η νέα λειτουργία πληρωμής με QR code λανσάρεται πρώτα στη Βραζιλία επειδή ένα σημαντικό μέρος των smartphone στη χώρα δεν διαθέτουν NFC, την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις ανέπαφες μεθόδους πληρωμής.

 

Πότε θα κυκλοφορήσει

Το Google Wallet θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές Android με κάμερα, και αναμένεται να κυκλοφορήσει τη λειτουργία πληρωμής με QR code στη Βραζιλία τους επόμενους μήνες. Αν το «πείραμα» πετύχει… θα μπορούσε η δυνατότητα να γίνει διαθέσιμη και σε άλλες χώρες του κόσμου.