4+1 θερμαντικά μπαχαρικά που θα σας κρατήσουν ζεστούς κατά την διάρκεια του χειμώνα

Πολλά από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε στην μαγειρική πέρα από τη γεύση που προσδίδουν είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας καθώς τα οφέλη που προσφέρουν είναι πολλά. Ωστόσο τα μπαχαρικά θα πρέπει ανάλογα με τις ιδιότητες του να χρησιμοποιούνται σε σωστές ποσότητες αλλά και να επιλέγονται και την σωστή εποχή.

 

Πολλά μπαχαρικά είναι κατάλληλα για την άνοιξη και το καλοκαίρι και άλλα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα 5 μπαχαρικά που χάρη στις ιδιότητες του μπορούν να σας ζεστάνουν κατά τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

 

Διαβάστε τα 4+1 μπαχαρικά που θα σας κρατήσουν ζεστούς κατά την διάρκεια του χειμώνα:

 

Τζίντζερ

Η ρίζα ginger είναι φυσικό θερμαντικό, ενώ παράλληλα είναι αντιοξειδωτικό και αντισηπτικό. Η προσθήκη του σε κάποιο ρόφημα μπορεί να συνδράμει στην προστασία του αναπνευστικού συστήματος από τις λοιμώξεις, ενώ παράλληλα βοηθάει στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

 

Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι ελαφρώς θερμαντικό, πολύ καλό αποχρεμπτικό, και βοηθάει στο άνοιγμα της αναπνευστικής οδού, προσφέροντας ανακούφιση από συμπτώματα παραγωγικού βήχα.

 

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με ισχυρή αντισηπτική δράση που βοηθάει τον οργανισμό να προστατεύεται από τις λοιμώξεις και τους ιούς της εποχής. Παράλληλα, απορροφά την περίσσεια υγρασία από το σώμα και είναι ισχυρό θερμαντικό. Η χρήση της σε αφέψημα βελτιώνει σημαντικά προβλήματα που συνδέονται με τη κακή κυκλοφορία του αίματος, ζεσταίνοντας τα άκρα με φυσικό τρόπο.

 

Πιπέρι καγιέν

Το καυτερό πιπέρι καγιέν, είναι όπως οι περισσότερες πιπεριές, πλούσιο σε βιταμίνη C, τη φυσική προστασία από κρυολογήματα και ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Η θερμαντική του ιδιότητα ανακουφίζει από ρίγη, ενώ η χρήση του εξωτερικά βοηθά τα άκρα να παραμένουν ζεστά.

 

Σκόρδο

Ένα άλλο θερμαντικό μπαχαρικό είναι το σκόρδο. Όταν είναι φρέσκο είναι πικάντικο και στιβαρό, ενώ όταν αποξηραίνεται προσφέρει γεύση και ευκολία στην χρήση.

Παράλληλα, χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, εφιδρωτικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό και διεγερτικό, τονωτικό, καρδιοτονωτικό, αντικαταρροϊκό, αντιμεθυστικό, και δρα εναντίον της πιέσεως και άλλων παθήσεων, όπως είναι του αναπνευστικού συστήματος όπως το άσθμα, τον βήχα, την δυσκολία αναπνοής, την χρόνια βρογχίτιδα κλπ.