Διακοπές στη μαγευτική Πάρο, ένας ονειρεμένος προορισμός!

View Gallery 15 Photos

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και πολλοί από εμάς αναζητούν ακόμη τον τέλειο προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η Πάρος αποτελεί σίγουρα έναν από τους καλύτερους προορισμούς και βρίσκεται δικαίως στο top 10 των επιλογών για τους τουρίστες αλλά και τους Έλληνες.

Λίγα Λόγια για την Πάρο

Αρχικά να αναφέρουμε πως η Πάρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου και βρίσκεται στις όμορφες Κυκλάδες. Κάθε χρόνο είναι αγαπημένη επιλογή για διακοπές, καθώς προσφέρει πολλά από αυτά που οι περισσότεροι αναζητούμε στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Η ιστορία της ξεκινά από πολύ παλιά, από την παλαιολιθική εποχή και συνεχίζεται έως σήμερα. Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις του νησιού είναι η Παροικιά και η φημισμένη Νάουσα.

Παραλίες και αξιοθέατα

Η Πάρος διαθέτει διακοπές για όλα τα γούστα, καθώς συνδυάζει και κοσμοπολίτικες παραλίες γεμάτες κόσμο και ενέργεια, αλλά και παραλίες με ήρεμες ακτές ου προσφέρονται για χαλάρωση. Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού είναι η Χρυσή Ακτή, η οποία ενδείκνυται για τους λάτρεις των extreme sports και πιο συγκεκριμένα για όσους ασχολούνται με το wind surfing. Τα νερά της είναι καταγάλανα και σε μαγεύουν με τη διαύγειά τους. Στην παραλία υπάρχουν beach bars και ομπρέλες.

Άλλες παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε αν βρεθείτε ποτέ στην Πάρο είναι οι Κολυμπήθρες, που εντυπωσιάζει με την άγρια κι εξωτική της ομορφιά, η Σάντα Μαρία, και η Πούντα.

Και όσο για τα αξιοθέατα του νησιού θα σας αφήσουν άναυδους! Στο νησί υπάρχει το Μουσείο Γλυπτικής, το Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό και το Λαογραφικό καθώς και πολλά σπήλαια, όπως αυτό του Αρχίλοχου.