«Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου»: Έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Ανδρέου

Έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η παράσταση «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Ανδρέου.

 

«Μα πώς κατάφερα να γίνω ο χειρότερος εχθρός του εαυτού μου;»

 

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η θεατρική παράσταση «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Ανδρέου.

 

Η παράσταση

Η Γεωργία Ανδρέου εμπνεύστηκε αυτή τη φορά από το βιβλίο του Πωλ Βατζλάβικ «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου», ένα χιουμοριστικό και σοβαρότατο εγχειρίδιο της «δυστυχίας» που έγινε γρήγορα best seller σε χώρες του εξωτερικού.

 

Στην θεατρική αυτή παράσταση υπάρχει το στοιχείο του αυτοσαρκασμού ενώ διαθέτει χιούμορ, καλώντας το κοινό να καταρρίψει την προκατάληψη της ευτυχίας. Πρόκειται για έναν ανάστροφο καθρέφτη της δυστυχίας που αντανακλά όλες τις παγίδες που βάζουμε καθημερινά στον εαυτό μας αναζητώντας την ευτυχία και που, τελικά, μας οδηγούν να είμαστε ακόμα περισσότερο δυστυχισμένοι.

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Ο κόσμος μοιάζει να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο ή τουλάχιστον αυτό θα αναρωτιόμασταν, αν δεν γνωρίζαμε την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας, που είναι γεμάτη από μεγάλες περιόδους δυστυχίας και ανάπαυλες ευτυχίας. Χωμένοι όπως είμαστε σε μια δυστοπική ατμόσφαιρα, γύρω μας πανδημία, εγκλεισμός, πόλεμος, ανεργία, ρατσισμός, σεξισμός, κατεστραμμένες σχέσεις, ψεύτικοι έρωτες, η ανάσα μας συνθλίβεται ανάμεσα σε προσταγές τύπου «πρέπει να είσαι ευτυχισμένη», «πρέπει να είσαι αυθόρμητη», «πρέπει να κάνεις το σωστό». Το γεγονός ότι καθημερινά βάζουμε δεκάδες παγίδες στον εαυτό μας και συνήθως πέφτουμε μέσα, προκαλώντας την ίδια μας τη δυστυχία, είναι το επίκεντρο της παράστασης.»

Η έννοια της ευτυχίας και το πώς φτιάχνουμε τη δυστυχία μας είναι θέματα που με είχαν απασχολήσει από καιρό. Ίσως η δυστυχία μας να είναι απολύτως στο χέρι μας. Πηγές της δυστυχίας είναι η άγνοια, η αμάθεια, η άρνηση, ο σκοταδισμός και το να μην παίρνεις θέση στα πράγματα. Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για να βγει κανείς από την δυστυχία. Η αποδοχή, η κατανόηση και η συμπερίληψη. Όπως αναφέρουμε και στην παράσταση, ο Ντοστογιέφσκι λέει «Ο άνθρωπος είναι δυστυχής, γιατί δεν ξέρει ότι είναι ευτυχής. Αυτό είναι όλο».

 

 Γεωργία Ανδρέου

 

Συντελεστές

Η παράσταση είναι βασισμένη στο best seller του Πωλ Βατζλάβικ (Εκδ. Αλήστου Μνήμης)

Μετάφραση: Αντώνης Γκίκας

Διασκευή – σκηνοθεσία: Γεωργία Ανδρέου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κώστας Δημουλέας

Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος

Κίνηση: Ζέφη Μπαρτζώκα

Μουσική Διδασκαλία: Πάνος Κορογιαννάκης

Φωτισμοί – installations: The Krank

Φωτογραφίες: Ερρίκος Ανδρέου

Video trailer: Ακριβή Κόλλια

Επικοινωνία: Δέσποινα Ερρίκου, Ράνια Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Abirato

Συμπαραγωγή: Blue Rosebud Productions

Ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Ζώη, Μάνος Ζούρας, Πάνος Κορογιαννάκης, Θωμάς Σιέκας, Αντώνης Φλώρος.

Διάρκεια: 65 λεπτά

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: Από 22/9/2022 έως 25/9/2022 (Πέμπτη- Κυριακή)

Ώρα Έναρξης: 21:30 μ.μ.

Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Υπόγειο, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Εισιτήρια: Κανονικό: 14 € | Μειωμένο (Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Ομάδες άνω των οκτώ (8) ατόμων): 10€ | Ειδική τιμή (Κάτοχοι κάρτας ΣΕΗ / Σπουδαστές Δραματικών Σχολών / Κάρτα Συλλόγου Θεατρολόγων): 8€ | Προσφορά προπώλησης (για αγορές έως 21 Σεπτεμβρίου): 12€