Φτιάξτε λικέρ ρόδι γρήγορα και εύκολα

Το λικέρ ροδιού είναι ένα ηδύποτο ευχάριστο και με ιδιαίτερη γευστική ταυτότητα. Η ενσωμάτωση του ροδιού στην δημιουργία αυτού του λικέρ είναι που το κάνει μοναδικό, καθώς διαθέτει πλούσιες αρωματικές ύλες.

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα στη κατσαρόλα, μοναδικό λικέρ ροδιού!

 

Υλικά

 • 1½ νεροπότηρο σπόρους ροδιού (3-4 ρόδια)
 • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
 • 1 νεροπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
 • 2 γαρύφαλλα
 • 1 ξύλο κανέλλας

 

Εκτέλεση

 1. Πλένουμε προσεκτικά τα ρόδια εξωτερικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ώστε να τα καθαρίσουμε και να μαζέψουμε τους σπόρους τους.
 2. Έπειτα βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους σπόρους απ’ τα ρόδια (μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει), το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
 3. Με μία κουτάλα (καλύτερα ξύλινη) ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσουν να βράζουν, μετράμε 2′-3′ και σβήνουμε την φωτιά.
 4. Αφού σβήσουμε τη φωτιά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να σταματήσει ο βρασμός, και έπειτα την αποσύρουμε σε μια άκρη. Όταν παγώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.
 5. Αφού έχουν περάσει 24 ώρες, αδειάζουμε την κατσαρόλα σε τρυπητό που έχουμε στρώσει διπλό τουλπάνι (λεπτό ύφασμα), για να σουρώσουμε τους σπόρους και μετά στρίβουμε και στείβουμε το τουλπάνι, ώστε να πάρουμε όλο το λικέρ.
 6. Τέλος, το αποθηκεύουμε σε καθαρά βάζα ή μπουκάλια.

 

Tips: Για πιο έντονη γεύση ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόνο το ⅓ από το τσίπουρο και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο τέλος, κατ’ ευθείαν στα μπουκάλια.