«Η Φλεγόμενη Θάλασσα»: Προβάλλεται στους κινηματογράφους

Στις κινηματογραφικές αίθουσες ξεκίνησε να προβάλλεται η ταινία «Η Φλεγόμενη Θάλασσα», σε σκηνοθεσία Τζον Αντρέας Άντερσεν.

 

Το τελευταίο disaster movie από την ομάδα παραγωγής που μας έδωσε τις ταινίες «Το κύμα» και «Ο σεισμός», έρχεται σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες με τίτλο «Η Φλεγόμενη Θάλασσα» (The Burning Sea), σε σκηνοθεσία Τζον Αντρέας Άντερσεν.

 

Περίληψη

Το 1969, η νορβηγική κυβέρνηση ανακοινώνει την ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως, στη γειτονική Βόρεια Θάλασσα, ξεκινώντας μια προσοδοφόρα περίοδο υπεράκτιας εξόρυξης. 50 χρόνια αργότερα, αρχίζουν να εκδηλώνονται οι περιβαλλοντολογικές συνέπειες – έχει ανοίξει μια ρωγμή στον πυθμένα της θάλασσας που προκαλεί την κατάρρευση μιας εξέδρας εξόρυξης. Μια ομάδα ερευνητών, μεταξύ των οποίων και η χειρίστρια υποβρυχίων Σοφία, σπεύδει να ερευνήσει για τους αγνοούμενους και να καθορίσει την αιτία της ζημιάς, αλλά ανακαλύπτει ότι αυτό είναι απλώς η αρχή μιας πιθανής αποκαλυπτικής καταστροφής. Ενώ εκκενώνονται οι εξέδρες, ο σύντροφος της Σοφία, ο Στίαν, παγιδεύεται στον βυθό της θάλασσας και η Σοφία πρέπει να καταδυθεί για να τον σώσει.

 

Ταυτότητα ταινίας

Η Φλεγόμενη Θάλασσα / The Burning Sea / Nordsjøen

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022

 

Σκηνοθεσία:            John Andreas Andersen

Σενάριο: Harald Rosenløw-Eeg & Lars Gudmestad

Ηθοποιοί: Kristine Kujath Thorp, Henrik Bjelland, Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Bjοrn Floberg, Anneke von der Lippe, Ane Skumsvoll

Φωτογραφία: Pal Ulvik Rokseth

 

Μοντάζ: Κάλε Ντονισέλι Γκουλμπράντσεν, Κρίστιαν Σίμπενχερτζ

Μουσική: Γιοχάνες Ρίνγκεν

Παραγωγή: Τερέζ Μπον, Κάτριν Γκούντερσεν, Μάρτιν Σάντλαντ

 

Διάρκεια: 100 λεπτά

Χώρα παραγωγής: Νορβηγία

Έτος παραγωγής: 2021

Rating: 2

Διανομή: NEO Films