Η βραβευμένη ταινία της Antoneta Alamat Kusijanović «Τελευταίο Καλοκαίρι» βρίσκεται στους κινηματογράφους

Στις κινηματογραφικές αίθουσες βρίσκεται από τις 28 Ιουλίου η ταινία «Τελευταίο Καλοκαίρι» από την NEO Films, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Antoneta Alamat Kusijanović.

 

Η ταινία κέρδισε το βραβείο «Χρυσής Κάμερας» στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί μια μεθυστική «ξενάγηση» στην καταπίεση, την αίσθηση της ελευθερίας και την πρώτη συνειδητοποίηση του πόσο περίπλοκος μπορεί να είναι ο κόσμος των ενηλίκων για μια νεαρή έφηβη δεσποινίδα, που τώρα ξεκινά να ανακαλύπτει τον κόσμο αλλά και τον εαυτό της.

 

Περίληψη

Οι εντάσεις γίνονται όλο και πιο έντονες ανάμεσα στην ανήσυχη έφηβη Γιούλια και τον καταπιεστικό πατέρα της Άντε, όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος στο σπίτι τους, το οποίο βρίσκεται σε ένα νησάκι της Κροατίας.

Τη στιγμή που ο Άντε προσπαθεί να κλείσει μία συμφωνία που θα τους αλλάξει τη ζωή, η έφηβη Γιούλια προσπαθεί να ξεφύγει από την ηρεμία και την απομόνωση, επιζητώντας την παρέα του οικογενειακού φίλου και επισκέπτη τους, ο οποίος μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο προσφέρει στην νεαρή Άντε μία αίσθηση ελευθερίας, όπου ξυπνούν η επιθυμία και η βία.

 

 

Ταυτότητα ταινίας

Τελευταίο Καλοκαίρι / Murina (2021)

Σκηνοθεσία: Αντονέτα Αλαμάτ Κουσιγιανόβιτς

Σενάριο: Αντονέτα Αλαμάτ Κουσιγιανόβιτς και Φρανκ Γκρατσιάνο

Παίζουν οι: Γκρατσίγια Φιλίποβιτς, Λέον Λούτσεβ, Ντανίκα Κούρτσιτς, Κλιφ Κέρτις

Εκτέλεση Παραγωγής: Μάρτιν Σκορσέζε

Γλώσσα: Αγγλικά & Κροάτικα

Διάρκεια: 96 Λεπτά

 

Βραβεύσεις

Βραβείο Χρυσής Κάμερας – Φεστιβάλ Καννών